Kako spojiti infracrveni grijač?

Kako spojiti infracrveni grijač?

Kako sami instalirati i spojiti infracrveni grijač. Video tutorial o instaliranju IR ploča i dijagramu povezivanja s termostatom i mrežom.

Kako spojiti električni bojler?

Kako spojiti električni bojler?

Ugradnja i spajanje električnog kotla za grijanje u kući vlastitim rukama. Sheme i video upute koje će vam pomoći ispravno priključiti električni bojler na mrežu.

Grijanje vodovodnih cijevi

Grijanje vodovodnih cijevi

Želite li grijanje vodovodnih cijevi s kabelom? Pogledajte našu web stranicu za upute o tome kako sami instalirati grijaći kabel za cijev za vodu!

10 pravila za ugradnju elektrode

10 pravila za ugradnju elektrode

Pravila za ugradnju i spajanje elektrode kotla na sustav grijanja kuće. Napravite samostalno priručnik za video video električni bojler Galan.

1 2

Da biste vlastitim rukama napravili električno grijanje, dovoljno je odabrati pravu vrstu električni grijač i dijagram veze. Ostatak je prilično jednostavan: ugrađen je kotao, instaliran je grijač, svi elementi su spojeni i sustav se pokreće. Kako bi svaki kućni električar mogao samostalno izvesti instalaciju, u ovom smo odjeljku pripremili detaljne upute sa fotografijama i video vježbama, koje jasno objašnjavaju svaku fazu rada.

Ako želite napraviti električno grijanje u privatnoj kući, preporučujemo odabir cijevnog sustava s električnim zidnim bojlerom. Jednostavan izračun snage električnog kotla - po 10 četvornih metara. m. sobama je potrebno najmanje 1 kW. Postoje i indukcijski i elektronski kotlovi o kojima smo detaljno pisali u odjeljku električno grijanjemeđutim, takvi se modeli grijača najbolje koriste u zemlji i u zgradama. Za ugradnju kruga u cijeloj kući preporučuje se korištenje polipropilenskih cijevi, koje su prilično jednostavno povezane posebnim lemilicom. Shema grijanja bolje je odabrati dvocijevnu cijev s prirodnom cirkulacijom i nižim ožičenjem.

Ako želite napraviti autonomno grijanje stana električnom energijomPreporučujemo vam da odaberete sustav toplog poda, konvektore i infracrvene ploče. Kada sezona grijanja još nije započela, pomoću ovih uređaja možete se izvući iz situacije i dobro zagrijati sve prostorije.

Kod vikendice možete koristiti bilo koju od postojećih opcija. Da nema plina, pametno bi rješenje bilo ugradnja konvektora i IR ploče. Ako ima plina, možete napraviti grijanje pomoću kotla. Također ne zaboravite na sustav podnog grijanja s grijaćim kabelom, koji je podjednako učinkovit u suočavanju sa zadatkom.

Općenito, kao što vidite, ugradnja električnog grijanja može se izvesti na različite načine, ovisno o vrsti prostora, količini novca i drugim čimbenicima. Ako u bilo kojoj fazi imate poteškoća, pitajte ih kod naših stručnjaka u komentarima pod sličnim postom. Tim my.electricianexpa Pokušat će vam pomoći da sami radite električno grijanje bez puno napora!

Preporučujemo čitanje:

Kako provesti električno ožičenje u stanu - sve faze električne instalacije