Pravilna rasvjeta u garaži

Pravilna rasvjeta u garaži

Mogućnosti osvjetljenja garaže i inspekcijske jame. Savjeti za odabir svjetiljki za garažno osvjetljenje. Zahtjevi za električno ožičenje i rasvjetna tijela.

Ulica rasvjeta mogu biti ukrasni, funkcionalni ili sigurnosni. Svaka opcija ima svoju svrhu, pa je preporučljivo pokušati koristiti sva tri modela osvjetljenja teritorija u privatnoj kući. Za dekorativnu rasvjetu najčešće koristite svijetle svjetovne svjetiljke koje se postavljaju u bare, u cijelom vrtu, kao i u rekreacijskim područjima. Takvo osvjetljenje pomaže ukrašavanju područja noću. Funkcionalna rasvjeta ljetne kućice je rasvjeta vrtne staze, parking, trijem i ostali elementi dvorišta. Za te potrebe najbolje odgovaraju kratkodlake solarne svjetiljke raspoređene duž konture objekata. Pa, sigurnosna ulična rasvjeta služi za zaštitu ljetne kućice ili kuće od nevoljnika. Najbolje se koristi za sigurnosno osvjetljenje reflektora i svjetiljki na motkama. Namještaju svjetiljke najčešće na takav način da se svjetlost usmjerava prema prednjem dijelu dvorišta, kao i prema svim vrtnim zgradama i po obodu teritorija.

U ovom odjeljku govorimo o tome kako pravilno organizirati uličnu rasvjetu, kao i kako provesti svjetlost tijekom ljetne kućice, uključujući garažu, kupaonicu itd. U isto vrijeme, naš tim pokušao je pružiti čitateljima stranice Elecroexpert upute za spajanje raznih senzora, reflektora i ostalih elemenata pozadinskog osvjetljenja na ulici.

Preporučujemo čitanje:

Kako provesti električno ožičenje u stanu - sve faze električne instalacije