Izrada svjetala za unutarnje cvijeće

Dodatno svjetlo za cvijeće i sobne biljke je uspjeh i jamstvo dugog cvjetanja. Kako bi vaši cvjetovi dobili dovoljnu količinu svjetlosti, preporučuje se izgraditi posebne police za njih i opremiti ih odgovarajućim svjetiljkama. To učiniti kod kuće uopće nije teško, jednostavne ideje predstavljene u nastavku omogućit će vam da razumijete kako napraviti osvjetljenje za cvijeće u stanu vlastitim rukama.

Čemu služi?

Prije nego što počnete raditi, trebali biste se sjetiti da nisu svi cvjetovi vole puno svjetla. Ali pozadinsko osvjetljenje ima sljedeće prednosti:

 • omogućuje vam da u potpunosti osvijetlite cvijeće, tako da će ravnomjerno rasti, bez istezanja i modificiranja;
 • omogućuje biljci da se pravilno razvija u odraslu osobu;
 • produžuje dnevno svjetlo.

Glavna značajka dodatne svjetlosti je njezino približavanje prirodnom i prirodnom spektru sunca.

Gdje započeti?

Biljke treba smjestiti u stan tako da imaju dovoljno svjetla, ako je malo takvih mjesta, tada koristite posebne svjetiljke. Oko, koje svjetiljke odabrati za biljke, rekli smo u zasebnom članku. Osvjetljenje cvijeća "uradi sam" vrlo je jednostavno, za to vam je potrebno:

 1. Pripremite mjesto na kojem će biti cvijeće i svjetla. To se može učiniti na više mjesta. Na primjer, na prozoru, na prozoru, na postolju ili na polici.
 2. Dizajnerski pričvršćivači za rasvjetne elemente.
 3. Izvedite ožičenje do učvršćenja kako biste ih povezali na električnu mrežu.

Odabir svjetla

Najvažniji korak je odabir rasvjetnih tijela. Da biste osvijetlili kućnu floru u sobi, morate pažljivo odabrati svjetiljku. Za sobne biljke najprihvatljivija je vidljiva svjetlost (spektar dnevne svjetlosti). Njegov položaj na skali je naveden na slici ispod:

Raspon svjetla

Smješten između ultraljubičastog i infracrvenog zračenja. Svjetiljke su sposobne stvoriti takvu svjetlost koja je bliska prirodnoj svjetlosti.

LED pozadinsko osvjetljenje je vrlo popularno. LED su materijali koji se u modernom svijetu aktivno koriste ne samo u proizvodnji, već i u svakodnevnom životu. LED traka izgledat će dobro na policama, a neće zagrijavati zrak i može osvijetliti veliko područje.

Prednosti LED traka i svjetiljki za isticanje boja uključuju:

 • stvarajući idealnu rasvjetu za biljke koja kombinira dva važna spektra odjednom - plavu i crvenu;
 • LED žarulja pruža dovoljno svjetla za osvjetljenje i rast biljaka, a pritom troši malu količinu električne energije;
 • trošak LED se isplati u kratkom vremenu;
 • LED proizvodi su lagani i jednostavni za ugradnju, a također ne zahtijevaju posebno znanje u radu.

Cvijeće na prozoru

Upotreba svjetiljke zahtijeva kupnju posebnog rasvjetnog uređaja u koji će se odvijati.S LED trakom sve je puno jednostavnije: pričvršćuje se na bilo koji namještaj na kojem se nalazi cvijeće ili na sam zid, zahvaljujući ljepljivoj bazi.

Da biste napravili svjetiljku za osvjetljenje cvijeća u stanu, ne treba imati određena znanja ili vještine. Može se lako izraditi pomoću sljedećih elemenata:

 • LED (po mogućnosti plavi i crveni sjaj koji cvjetovi vole);
 • termička pasta ili vruća talina, druga opcija koštat će više;
 • osnova za proizvod, bilo koji materijal koji se nalazi pri ruci može poslužiti kao osnova: profil od namještaja, ravnala ili komada aluminija;
 • da bi stabilizirali struju i osigurali potrebni napon, potrebno vam je napajanje ili pogonitelj;
 • kabel, sklopka i utikač.

Kako bi cvijeće bilo optimalno osvijetljeno, preporučuje se izmjenjivanje LED dioda na sljedeći način: 2 crvene i jedna plava, kao što je prikazano na slici ispod:

LED boja za biljke

Učinite to sami na sljedeći način: koristeći lemljenje povežite ih s upravljačkim programom, a on, zauzvrat, spojite na utikač i sklopku. Pozadinsko osvjetljenje pričvršćeno je na površinu zahvaljujući dvostrukoj ljepljivoj traci ili vijcima, ako to dizajn zahtijeva. Zatim se povezuje u jedan lanac s napajanjem (ili upravljačkim programom), kablom, prekidačem i dovršava strujni krug.

Pravimo stalak

Napraviti stalak za osvjetljenje cvijeća kod kuće može se brzo i jednostavno, a ujedno uštedjeti na prostoru za biljke postavljanjem u nekoliko slojeva. Za sastavljanje stalka trebat će vam ili drvena greda ili metalni kut. Za pričvršćivanje se koriste vijci i vijci. Primjer dobre domaće stalak:

Osvjetljenje sobnih biljaka

Dimenzije dizajna ovisit će o tome kakvo će cvijeće biti tamo i na kojem će mjestu stajati (ako soba nije jako velika, onda će ogromna polica izgledati nebitno i apsurdno, a srušit će se samo svojom prisutnošću). Preporuča se učiniti ne više od tri reda. Svaka polica i svaki red osvijetljeni su vlastitom svjetiljkom koja se nalazi iznad biljke.

Nakon gledanja video podataka možete za sebe nacrtati nekoliko jednostavnih ideja kako napraviti svjetiljke i stalak za osvjetljenje cvijeća:

To je sve što smo željeli da vam kažemo o ovom pitanju. Nadamo se da sada znate vlastitim rukama napraviti osvjetljenje cvijeća u stanu!

Bilo bi korisno pročitati:

(2 glasova)
Učitavam...

Dodaj komentar