Kako napraviti pregaču u kuhinji?

Kuhinja je jedno od najzahtjevnijih mjesta u pogledu ergonomije i dizajna. Također, posljednje mjesto ovdje zauzima osvjetljenje radnog mjesta i unutrašnjosti, jer o tome ne ovisi samo kvaliteta kuhanja, već i želja da to radimo iznova i iznova. Sve je to zbog činjenice da kvaliteta svjetlosti, njegova boja i intenzitet izravno utječu na dobrobit i performanse. Već odavno je primijećeno da trepereća svjetlost, loše osvjetljenje negativno utječu na performanse i dobrobit, pa treba obratiti veliku pozornost na tu činjenicu, a možda će vas voljeni oduševiti nečim ukusnim. Dalje ćemo vam reći kako napraviti pregaču u kuhinji s LED trakom.

Pregled mogućnosti osvjetljenja

Uobičajeni smještaj lustera u kuhinju u središte nije najoptimalniji položaj, budući da stoji za stolom, domaćica zatvara svjetlo i na mjesto proizvodnje pada sjena. Izlaz iz ove situacije, postavljanje izvora svjetlosti iznad radnog mjesta, ispod zidnog ormarića.

Usporedba učvršćenja

Sada kada su LED izvori svjetlosti prestali biti egzotični i prešli su u kategoriju robe široke potrošnje, moguće je samostalno instalirati pozadinsko osvjetljenje na kuhinjskoj pregači i iznad radnog mjesta.Ideje za osvjetljenje za kuhinju O tome smo već u jednom od naših članaka.Fotografija za osvjetljenje stola

U ovom članku nećemo razmatrati žarulje sa žarnom niti i fluorescentne žarulje. Dakle, za postavljanje žarulja sa žarnom niti ili halogenih žarulja potrebno je poduzeti mjere kako bi se spriječilo paljenje i eliminirao toplinski kontakt, a fluorescentne žarulje su prilično velike veličine.

LED svjetla ne sadrže takve nedostatke, a uz pomoć LED traka možete osvijetliti najsloženiji interijer. Pored toga, u dizajnerskim rješenjima pregača je izrađena od stakla, s ispisanim uzorkom, koji je istaknut pomoću trake u boji RGB ili rasvjetnih niša iznad i ispod polica. Takva rasvjeta pregača u kuhinji daje jedinstven šarm sobi, raspoloživ za emocionalno opuštanje i raspoloženje.

Upute za ugradnju

Da biste instalirali vrpcu, morate slijediti upute i uspjet ćete. Jednostavna pravila u nastavku pomoći će vam da samostalno učinite osvjetljenje pregače u kuhinji LED trakom:

  1. Za osvjetljavanje radnog mjesta raspon boja najbolje odgovara hladnoj ili prirodnoj svjetlosti.
  2. Bolje je uzeti traku za ugradnju u zaštitni omotač od silikona, to će olakšati čišćenje u budućnosti i time produljiti vijek trajanja. Ako proizvod nije moguće kupiti u silikonu, preporučujemo vam da pročitate naš članak na kako zaštititi vodenu traku od vlage.
  3. Prije kupnje napajanja, morate saznati snagu budućeg pozadinskog osvjetljenja, svaka vrsta LED-a ima vlastitu potrošnju energije. Donja tablica prikazuje potrošnju energije jednog metra svjetiljke.LED napajanje
  4. Snaga jedinice mora se uzeti s marginom od 20%, jer će rad s ograničenjem mogućnosti dovesti do prevremenog kvara izvora napona.
  5. Rezanje komada trake mora se obaviti na predviđenom mjestu za to sa slikom škara.Pravilno rezanje trake
  6. Napajanje mora biti instalirano na mjestu gdje će se lako održavati. Istodobno, mora biti zaštićen od vlage, nečistoća i pregrijavanja.Mjesto napajanja
  7. Mjesto lemljenja mora se pažljivo očistiti od silikona i kositi bez pregrijavanja, a pritom izbjegavati prekomjerno zagrijavanje podloge i uklanjanje pilinga sa samoljepljive trake. Također moguće kupite posebne priključke koji će omogućiti ugradnju trake bez lemljenja.
  8. Nakon lemljenja zaštitite područja s izloženim žicama malim komadima toplinski skupljenih cijevi odgovarajućeg promjera.
  9. Da biste zalijepili LED-ove i napravili pozadinsko osvjetljenje kuhinjske pregače, površina se mora odmastiti alkoholom za najbolji rezultat. Inače će se povremeno početi ljuštiti i saginjati.Nosač pozadinskog osvjetljenja
  10. U slučaju da je planirano da se glavna rasvjeta pregača napravi s nekoliko traka zaredom, a ne pozadinska rasvjeta u kuhinji, morate se brinuti o dobrom hladnjaku. Kao hladnjak možete koristiti aluminijske ploče, metalna kućišta ili retroreflektori iz starih, starih svjetiljki.

Ovih 10 pravila pomoći će vam da osvjetljenje kuhinjske pregače napravite vlastitim rukama. Preporučujemo i gledanje videozapisa na kojem se uzimaju u obzir dvije mogućnosti instalacije: jednobojna i RGB LED traka.

Primjeri fotografija gotovog rada

Na kraju, preporučujemo vam da fotografiju pozadinskog osvjetljenja pregače u kuhinji pogledate s LED trakom. Spremni primjeri potaknut će vas da kreirate takvu opciju za osvjetljenje:

Stoga ste razmotrili ideju isticanja kuhinjske pregače. Nadamo se da ćete uz pomoć pruženih informacija samostalno izvršiti osvjetljenje radne površine u kuhinji!

Sigurno ne znate:

(6 glasova)
Učitavam...

Dodaj komentar