Najveća otkrića Nikole Tesle koja treba biti svjesna

Nikola Tesla - "čovjek koji je napravio 20. stoljeće". Tako o njemu govore suvremenici. Riječ je o znanstveniku srpskog porijekla, koji je većinu svojih aktivnosti proveo u Sjedinjenim Državama. Godine života - 1856-1943. Izumio je nekoliko opcija za motor i alternator, a cijeli njegov znanstveni život bio je usmjeren na promicanje ideja o korištenju naizmjenične struje, bežični i besplatni prijenos energije. Također, znanstvenik je aktivno proučavao ideje besplatne energije koje sada pokušavaju realizirati razni lažni znanstvenici i šarlatani u svrhu profita. U ovom ćemo članku razmotriti najveće izume Nikole Tesle i koji se od njih koriste u suvremenom svijetu.

Naizmjenična struja

Krajem 19. i početkom 20. stoljeća došlo je do razdoblja u povijesti elektrotehnike, koje se često naziva i "trenutni rat". Njegovo značenje bila je borba između pristaša DC i AC mreža ili borba između Thomasa Edisona i Nikole Tesle. Tijekom borbe na Teslu i njegove suradnike dogodio se i financijski i moralni pritisak poput crnog PR-a i klevete.

Naizmjenična i istosmjerna struja

Patent br. 447921 - alternator, koji datira od 10. ožujka 1891. godine. U skladu s tim, Nikola Tesla promovirao je ideju o korištenju naizmjenične struje za napajanje - bilo je ekonomski isplativije, jer je pretvaranjem vrijednosti napona pomoću transformatora moguće smanjiti opterećenje na dugim vodovima, na primjer, između gradova. To je omogućilo uporabu žica manjeg presjeka, što je značajno smanjilo troškove razvoja infrastrukture. Ukratko, izmjenični napon pobijedio je u ratu, ali u SAD-u posljednji potrošač konstante isključen je već 2007. godine. Usput, prva velika elektrana izgrađena je na Niagarinim vodopadima 1894. godine, gdje je ugrađeno 10 trofaznih generatora ukupne snage 75 MW. Ovo je bio glavni rod tandema Tesla Westinghouse. Tu je i spomenik velikom znanstveniku.

Teslin spomenik

Zavojnica Tesla

Prvo što mi padne na pamet kad se oglasi prezime ovog izumitelja je Tesla zavojnica. Aktivno se koristi u amaterstvu elektronički domaći i demonstracije na raznim izložbama. Izvana, to je stup s produžetkom na kraju iz kojeg se izvlače električni pragovi ili munje.

Zavojnica Tesla

Nikola Tesla koristio je ovaj uređaj za generiranje struje visoke frekvencije i za prijenos na daljinu. Zapravo, njezin uređaj nalikuje transformatoru, gdje postoje dva namota i visokofrekventni generator.

Shema zavojnice Tesle

Wondercliff Tower

Ovaj je dizajn sklopljen za bežični prijenos podataka i električne energije. Međutim, ideja nije provedena, a investitori su prestali financirati kada je postalo poznato da je tvorac uložio u izum ideje besplatne elektrifikacije.Struktura je bila drvena kula visoka 47 metara s bakrenom hemisferom na vrhu. Novac je prestao biti dodijeljen već u završnoj fazi gradnje, zbog čega je izvanredni inženjer ostao na rubu bankrota i zaustavio gradnju.

Wondercliff Tower

Prema jednoj verziji, toranj je stvoren da postane dio svjetskog bežičnog sustava za prijenos podataka. Ipak, projekt se nije mogao u potpunosti provesti i iskoristiti u praksi. Zbog ovog otkrića, znanstvenika se ponekad naziva prediktorom ili ocem bežičnih mreža.

Zanimljiv! Zagovornici teorije zavjere i amateri zabavnih priča povezuju pad Tunguske meteorita s Teslinim eksperimentima bilo na tornju Wondercliffa ili s eksperimentima s zrakom smrti.

Radio i daljinsko upravljanje

Povijesno, otkriće radija pripada Talijanu Guglielmu Marconiju (patent za izum - 1905., a prva veza između kontinenata - 1901.) i ruskom inženjeru Popovu. Međutim, 1897. godine Nikola Tesla je patentirao prvi radio i odašiljač. Talijanski inženjer uzeo je kao temelj za svoj razvoj, a Tesla je 1904. lišen prava na izum.

Marconijev prijemnik

Biografi to pripisuju sukobu izumitelja s Thomasom Edisonom i Andrewom Carnegiejem, koji nisu prepoznali njegova otkrića i ideje, pokušavajući na svaki mogući način diskreditirati izume. Zanimljivo je da je prvi zločinac izvršen strujom izvršen naizmjeničnom strujom, pa su natjecatelji-direktori istosmjerne struje Edison i Carnegie "bacili kamen u vrt" izmjeničnim strujačima Tesli, Westinghouseu i drugima. Do 1943. Vrhovni sud SAD-a prepoznao je doprinos genija u razvoju radija.

Ipak, na električnoj izložbi Madison Square Garden 1898. godine Nikola Tesla predstavio je podmornicu na daljinsko upravljanje.

AC motor

Otkrića i pronalasci Nikole Tesle uključuju prvi AC indukcijski motor. Za razliku od asinhronih strojeva koji su se koristili u naše vrijeme, djelovao je iz dvije faze, a ne iz tri. Patent je datiran iz 1888. godine. Kasnije je prava na njegovu proizvodnju kupio jedan od sponzora znanstvenika - George Westinghouse.

Teslin motor

Inženjer je planirao koristiti izumljeni motor kao alternativu ICE-u, ali tada je malo ljudi ozbiljno shvatilo pitanja zamjene gorivnih motora električnim. Ipak, bilo je pokušaja razvoja automobila na temelju njega. Suvremeni Teslin električni automobil nema nikakve veze s velikim izumiteljem.

Električni automobil Pierce-Arrow

To se najbolje može vidjeti kao referenca na povijest. Nikola Tesla izumio je električni automobil 1931. godine. Osnovu je uzeo Pierce Arrow 1931. godine. Znanstvenik je otprilike tjedan dana putovao oko New Yorka, ali glavna misterija bilo je pitanje odakle motor uzima energiju - nije bilo žica niti vidljivih velikih baterija. Bio je samo mali crni okvir, a autor izuma spomenuo je činjenicu da automobil uzima energiju iz etera.

Također posjeduje niz drugih otkrića, izuma i patenata za električne motore raznih dizajna, uključujući sidro električnih strojeva.

Zanimljiv! Istraživači tvrde da se u zapisima velikog znanstvenika ništa ne govori o motoru koji radi iz etera.

Rendgenski zraci

Prema službenoj verziji, Wilhelm Roentgen je otkrio zračenje 1895. godine, što je kasnije i dobilo njegovo ime. No, već 1887. godine Nikola Tesla provodio je eksperimente s vakuumskim cijevima, tada je znanstvenik zabilježio posebne zrake koje bi mogle proći kroz predmete. Na slici ispod vidite primjere njegovih fotografija, uključujući eksperimente povezane s fotografiranjem kostiju.

Rendgenski

Slobodna energija i zrake prostora

Nikola Tesla sugerirao je da masa čestica lebdi oko nas, čija se energija može uhvatiti i iskoristiti u korisne svrhe. Primivši na taj način neograničenu energiju. Dio tih projekata bio je toranj Wondercliff, zavojnica Tesla i drugi uređaji koji su uglavnom povezani s korištenjem induktora.

Videozapis detaljnije govori o ovom pitanju:

Naši suvremenici pokušavaju izvući energiju iz etera, imaju tematske forume i klubove. Unatoč tome, u Africi još uvijek postoje problemi s vodom, a komunalne tarife samo rastu. Očigledno je da su svi moderni događaji beskorisni i često se temelje na jednostavnom hvatanju radijskih valova i pretvaranju u električnu energiju.

zaključak

U znanstvenom svijetu, u našem slučaju u fizici, čast se daje znanstvenicima i inženjerima imenovanjem pojava ili količina svojim imenom. To se dogodilo s Nikolom Teslom, usprkos svim njegovim izumima, njegovom doprinosu znanosti i sjajnom umu nazvan je po njemu samo kao jedinica za mjerenje indukcije magnetskog polja - Tesla (T). Međutim, gore navedeno nije potpun popis otkrića velikog znanstvenika, to bi trebalo uključivati ​​razne govore i demonstracije, gdje je Nikola Tesla palio svjetiljke, propuštajući struju kroz sebe ili eksperimente s "hladnom vatrom", koja je trebala zamijeniti postupke vode i kupke.

Takve demonstracije danas potiču nagađanja i prosudbe o njegovom doprinosu i otkrićima u struji, što se ne može dokazati. Njegovi moderni obožavatelji samouvjereno tvrde nezasluženi zaborav i bankrot autora bežični prijenos električne energije, To povezuje s pritiskom specijalnih službi, vladajućih klanova toga vremena i drugih. Zbog nedostatka sredstava za izumitelja u tim godinama, većina otkrića ostala je izgubljena, a dio onoga što je Tesla izmislio njegovi obožavatelji smatrali su klasificiranim.

Stoga smo ispitali sva najveća otkrića i izume Nikole Tesle. Na kraju, preporučujemo vam da pogledate video koji prikazuje najvažnije kreacije izumitelja:

Srodni materijali:

(1 glasova)
Učitavanje ...

Dodajte komentar