Kako doći do struje iz zemlje i je li to moguće

O besplatnoj proizvodnji električne energije pitali su se mnogi besplatni inženjeri, poput Nikole Tesle, kao i gomila lažnih znanstvenika koji su samo čekali izlaganje. Rezultat njihovog rada su brojne sheme i metode za proizvodnju energije iz alternativnih izvora. Zapravo postojeće instalacije ili eksperimenti koji bi mogli biti od praktične koristi su rijetki. U ovom ćemo članku pogledati kako možete dobiti električnu energiju iz zemlje.

Je li moguće?

Prije razmatranja tehnoloških shema i odgovora na pitanje „kako uzeti električnu energiju iz tla?“, Da vidimo koliko je to realno.

Vjeruje se da u zemlji postoji puno energije i, ako napravite instalaciju, uvijek ćete je koristiti besplatno. To nije tako, jer za dobivanje energije potreban vam je određeni komad zemlje i metalne igle koje ugradite u njega. No igle će se oksidirati i prije ili kasnije će unos energije završiti. Osim toga, njegova količina ovisi o sastavu i kvaliteti samog tla.

Da biste postigli dobru snagu, potreban vam je vrlo velik komad zemlje, tako da je u većini slučajeva energija primljena od zemlje dovoljna da uključite par LED-ova ili malu žarulju.

Iz toga proizlazi da se energija može dobiti iz zemlje, ali je malo vjerojatno da će se koristiti kao alternativa električnim mrežama.

Električna energija iz zemlje i zemlje

Ova metoda je pogodna za stanovnike privatnih kuća, ako imaju krug uzemljenja. Znate li da između uzemljene elektrode i neutralne žice često postoji potencijalna razlika od 10-20 volti? To znači da se mogu koristiti besplatno. Možete ih podići transformatorom.

Nul krug zemlje

Energija potrošena na ovaj način brojilom neće se uzimati u obzir. Takav se napon može odrediti voltmetrom ili povezivanjem između ove dvije žice niskonaponske žarulje poput onih ugrađenih u dimenzije ili nadzorne ploče automobila.

Važno! Ne brkajte fazu s nulom - opasno je!

Vrijedno je napomenuti da se zasebni uređaj izrađen od metalnih iglica, pogonjenih na dubinu veću od 1 metra, koristi kao prekidač za uzemljenje. Nacrt cjevovoda u većini slučajeva neće dati dobar rezultat. Pročitajte više o uzemljenje u privatnoj kući Možete saznati iz našeg zasebnog članka.

Potencijal između krova i tla

Ova metoda također zahtijeva vožnju metalnog igle u zemlju, na njega je povezana žica. Druga žica povezuje se s metalnim krovom. Tako dobivate par volti. Struja iz takvog kruga bit će zanemariva i nije činjenica da je dovoljno uključiti jednu LED.

Galvanska ćelija

Sljedeći način je jednostavna kemija. Ovo je najrealniji i razumljiviji način dobivanja električne energije iz zemlje kod kuće. Za to su potrebne bakrene i cinkove elektrode. U njihovoj ulozi mogu djelovati ploče, igle, nokti.Ako je bakar uobičajen, cink može stvoriti probleme, pa je lakše pronaći pocinčano željezo.

Galvanska ćelija

Morate uvesti svoje elektrode u zemlju na istoj udaljenosti jedna od druge. Recimo dubok 1 metar i 0,5 metara između elektroda. U ovom slučaju bakar će biti katoda, a cink anoda. Napon takvog elementa može biti reda od 1-1,1 Volta. To znači da da biste dobili struju iz zemlje naponom od 12 volti, trebate čekirati 12 ovih elektroda i serijski ih povezati.

Odlučujući faktor u takvoj bateriji je područje elektroda, a o tome točno ovisi i trenutna jačina, kao i što je između njih. Da bi baterija ispravila struju, zemlja mora biti vlažna, jer se njome može zalijevati, ponekad se cinkna elektroda prelije otopinom soli ili lužine. Da biste povećali trenutnu učinkovitost, možete začepiti više elektroda i paralelno ih spojiti. Tako su raspoređene sve moderne baterije i akumulatori.

Na donjem dijagramu vidite još jednu zanimljivu implementaciju takve baterije od bakrenih cijevi i pocinčanih šipki.

Shema galvanskih cijevi

Međutim, s vremenom se elektrode raspadaju i baterija postupno prestaje raditi.

Metoda za proizvodnju električne energije prema Belousovu

Valery Belousov dugi niz godina proučava munje i zaštitu od njih. Autor je knjiga o besplatnoj energiji i razvio je niz rješenja kako dobiti električnu energiju iz zemlje.

Belousovu shemu

Na dijagramu možete vidjeti dva simbola uzemljenja. Evo, jedan od njih je prekidač za uzemljenje, a drugi, pored kojeg je slovo "A" nula električne kućanske električne mreže. Sljedeći video prikazuje rad takve instalacije i opisuje rezultate dobivene uz njegovu pomoć:

Primljena energija dovoljna je za napajanje 220-voltne LED žarulje niske snage. Ova metoda je prikladna za upotrebu u zemlji, može se lako reproducirati kod kuće.

Dobijanje besplatne električne energije sa zemlje vlastitim rukama je moguće. Ali teško je govoriti o praktičnoj primjeni i povezivanju moćnih potrošača. Ne započinjete hladnjak tako. Do danas su jedini dobro proučeni izvor električne energije iz utrobe zemlje prirodni resursi poput ugljena, plina, goriva za nuklearne elektrane itd.

Sigurno ne znate:

(5 glasova)
Učitavam...

11 komentara

 • Jurij

  Članak ima pogrešku pri upisu. Tačnije, bakar će biti anoda.

  odgovor
 • Ivan

  Jurij, nisi u pravu. Naziv elektroda "katoda" i "anoda" ovisi o vrsti procesa koji se na njima odvijaju: na anodi dolazi do oksidacije, a na katodi smanjuje se. U galvanskim ćelijama proces oksidacije događa se na površini aktivnijeg metala, u ovom slučaju cinka, tj. Cinkova elektroda će biti anoda (-), a bakrena elektroda će biti (+) katoda. To je razlika između galvanskog procesa i procesa elektrolize, gdje je anoda (+) elektroda i na njenoj površini dolazi do oksidacije, a katoda je (-) elektroda.

  odgovor
  • Boris

   Potencijal anode (+) uvijek je veći od potencijala katode (-). Nažalost, u galvanskim ćelijama, baterijama itd., Definicije su usvojene za fizikalno-kemijske procese koji se odvijaju. Stoga nastaje zbrka u identificiranju polariteta „suhog“ pojma elektroda. Smatram da je potrebno prihvatiti bezuvjetno označavanje polova, jer olakšat će stvari. Oni. Anoda je uvijek pozitivnog polariteta, a katoda negativnog.

   odgovor
 • napon

  Prijatelju, pišeš da baterija odaje struju. Što je s naponom?

  odgovor
  • Boris

   Tako je, nigdje struje nema, jer teče samo u zatvorenom krugu. Postoji samo napetost. Uvijek je ispravno ovo reći: naizmjenični napon, konstantni napon, ako želimo identificirati njegovu vrstu, a kada govorimo o nekakvom sustavu, ovdje se povezuje riječ "struja".

   odgovor
 • Sergej

  Da, postoji neka napetost između "nula" trofaznog sustava i same zemlje. Ali sada, prema standardima, na ulazu u privatnu kuću mora biti instaliran RCD, koji se čak ni ti smiješni potrošači neće povezati. Osim toga, neutralna žica prije ulaska u kuću mora biti pouzdano uzemljena. Usput, to je uvjet za rad RCD-a, na primjer, ako faza uđe u kućište.

  odgovor
 • Sergej

  RCD neće dopustiti povezivanje čak ni tih smiješnih potrošača!

  odgovor
 • Sergej

  Kapets je morao studirati fiziku

  odgovor
 • Aleksandar

  Recite mi, je li to legalno ili nisu električari za to neće biti kažnjen? Ne, gdje mogu pronaći odgovor da li se za to može upotrijebiti nula?

  odgovor
 • Tatyana Sergeevna

  Pitam se kako je osoba prvo došla na ideju da od zemlje dobije struju ???

  odgovor
 • Pavle

  Nula - Zemlja, na televiziji su se već pojavile vijesti o požarima u stambenim zgradama uzrokovanim ovim besplatnim tehnologijama električne energije.
  Kao da sami ne biste osvijetlili svoju kućicu ...

  odgovor

Dodaj komentar