Tajne ispravne rasvjete dnevne sobe

Dnevna soba može se nazvati najvažnijom sobom u stanu ili kući. Ovdje obitelj provodi većinu svog vremena i ugošćuje goste u posebnim prilikama. U ovoj sobi sve bi trebalo biti savršeno: od svjetla do dizajna namještaja. U ovom ćemo članku reći glavne tajne pravilne rasvjete u dnevnoj sobi, s fotografijama, idejama i opcijama rasvjete.

Cjelokupni

Najčešće se kombinirana rasvjeta koristi u dnevnoj sobi, dok glavna uvijek ostaje strop iz jednog ili više izvora svjetlosti. Dugi niz godina postavljanje lustera ostaje aktualna opcija, pogotovo jer njihov izbor postaje sve raznolikiji. Međutim, valja napomenuti da sada rastezljivi stropovi postaju sve popularniji, za što je potreban poseban pristup i neće se uklopiti svaki luster.Kristalni luster

Ali nemojte se uzrujati, jer bez lustera možete organizirati i stropnu rasvjetu u hodniku. To se može učiniti pomoću reflektora ili LED traka. Ova opcija dizajna posebno će se svidjeti ljubiteljima modernog stila u interijeru. Zanimljive ideje o tome kako napraviti lijepu svjetlost u hodniku za rastezanje ili strop od suhozida, predlažemo da pogledate fotografiju:

lokalne

Lokalna rasvjeta dnevnog boravka uključuje zidne, podne i stolne svjetiljke. Koristeći ove izvore svjetla, možete dodati ugodnost sobi, diverzificirati dizajn i usredotočiti se na bilo koju zonu. Najpopularnija je ugradnja zidnih svjetala preko sofe za jednostavno čitanje. Podne svjetiljke najčešće se postavljaju u kutovima sobe.

Općenito svjetlo namijenjeno je primanju gostiju, lokalno je za obiteljske večeri ispred televizora. Istodobno, glavna stvar u ovom pitanju je ne pretjerivati ​​s raznim svjetiljkama. Obilje dodatnih izvora svjetlosti bit će primjereno samo u velikoj dnevnoj sobi u seoskoj kući ili vikendici. Što se tiče uobičajenog "Hruščova", ovdje je dovoljan jedan zidni zid blizu sofe i podne svjetiljke. Najbolje ideje za lokalno osvjetljenje možete pronaći u maloj fotogaleriji:

ukrasni

Lokalna rasvjeta najčešće se uključuje samo kad je to potrebno, dok postoje elementi dekora koji trebaju stalno osvjetljenje. Tako u dnevnoj sobi stvarate svoju posebnu atmosferu, usredotočite se na potrebne detalje i soba postaje uistinu jedinstvena. Prilično je teško organizirati pravu dekorativnu rasvjetu, sve ovisi o stilu dvorane, a samim tim i sasvim pojedinačno. Izvorna ideja bila bi dekorativna rasvjeta:

 • niše u zidovima;
 • slike;
 • figurice;
 • akvarij;
 • više.

Također zanimljive ideje su neonska svjetla, baloni i zidne ploče, LED trake, podne rasvjete i ploče. Preporučujemo da pogledate fotografiju s prekrasnom ukrasnom rasvjetom u dnevnoj sobi:

Što još trebate znati?

Uz gore navedene trikove, postoje i sljedeće nijanse u osvjetljenju dvorane:

 • Ako imate dnevni boravak u kombinaciji s kuhinjom, potrebno je rasvjetne uređaje podijeliti na zone. Istodobno, glavni naglasak treba staviti na stol za blagovanje, upravo je preko njega najbolje instalirati lijepi luster.Kombinacija s dnevnim boravkom
 • Vlasnici niskih stropova bolje su napustiti luster i napraviti točkovnu rasvjetu. Dakle, stropove možete vizualno povećati.
 • Veliki izbor rasvjetnih uređaja pomoći će naglasiti jedinstveni stil dnevne sobe, bilo da je moderan, klasičan ili provenijencija. To možete potvrditi na fotografiji:
 • Podne svjetiljke postavljene u kutovima prostorije vizualno će povećati prostor.
 • Romantičnost i udobnost u bilo kojem stanu dodati će prekrasne svjetiljke na zidovima. Savršeni su za engleski i klasični stil.Engleski stil
 • U drvenoj kući u zemlji zanimljiva opcija rasvjete bit će svjetiljke u stilu zemlje.
 • Kamin će se dobro slagati s elegantnim stolnim lampicama u obliku brončanih svijećnjaka.Uz kamin

Na kraju, predlažemo da se upoznate s videom u kojem su stručnjaci programa Housing Question pokazali svoj primjer neobične rasvjete u dnevnoj sobi:

To su sve ideje i fotografije rasvjete u dnevnoj sobi s kojima smo željeli podijeliti. Nadamo se da sada zahvaljujući našim savjetima možete napraviti svoju "sobu iz snova". Ne bojte se eksperimentirati i vidjeti kako se stan može transformirati zahvaljujući pravom svjetlu!

Također pročitajte:

(2 glasova)
Učitavanje ...

Dodajte komentar