Rasvjeta u spavaćoj sobi - trendovi u 2017. godini

Spavaća soba je soba u kojoj provodimo gotovo većinu svog slobodnog vremena kad smo kod kuće. Na ovom je mjestu ugodno ne samo odmoriti se od napornog radnog dana i dobro spavati, već i pročitati zanimljivu knjigu, pogledati film ili sjesti na Internet. Vrlo je važno da svjetlost udovoljava svim našim zahtjevima: meka je, ugodna i istovremeno dovoljno jaka. Radi vaše udobnosti, pružamo pregled najboljih ideja s fotografijama primjera rasvjete u spavaćoj sobi.

strop

Započnimo s osnovnim, tj. stropna rasvjeta. Bit će standardna opcija, koja uskoro neće izgubiti na važnosti ugradnja lustera ili reflektori. Kakva je rasvjeta jednostavno potrebna za spavaću sobu i koji luster odabrati? Ovdje nema definitivnog odgovora, sve ovisi o vašem ukusu. Istodobno, valja napomenuti da pristaše klasičnog stila češće odabiru luster, a ljubitelji minimalizma i svega modernog poput reflektora.

Jedan od trendova 2017. za spavaću sobu u stanu, kući ili vikendici smatra se točkovnom rasvjetom pod "zvjezdanim nebom". U ovom slučaju, uopće možete učiniti bez lustera. Međutim, mnoge moderne ideje dizajna i dalje kombiniraju 2 varijante stropne rasvjete. Na sredini prostorije visi luster, a po obodu su raspoređeni reflektori. Ako ste vlasnik spuštenih stropova, također možete lijepo ukrasiti sobu LED trakom.

Nudimo vam da se upoznate s foto idejama za stropnu rasvjetu u spavaćoj sobi:

zid

Zidna rasvjeta je moderna ideja koja će dati poseban šarm vašem interijeru. Montirani su iznad kreveta i izvrsni su za večernje čitanje knjiga i stvaranje ugodne atmosfere. Kupite komplet svjetiljki ili zidnih svjetiljki u 2 identične kopije. U trgovinama možete pronaći proizvode za svaki ukus, raznih oblika i veličina.

Za inspiraciju savjetujemo da pogledate zanimljive fotografije interijera spavaće sobe sa zidnom rasvjetom:

desktop

Na toaletni stolić možete staviti i prekrasne noćne svjetiljke. Oni su, kao u slučaju zidnih i podnih svjetiljki, pogodni za čitanje knjiga i dio su kombinacije rasvjete.

Takve svjetiljke bit će najrelevantnije ako želite napraviti spavaću sobu u klasičnom stilu. Kristal, sa starom lampom, u obliku kandelabruma - izbor je jednostavno ogroman! Postoje pogodne opcije za bilo koji drugi dizajn interijera.

Kako organizirati noćnu rasvjetu, možete naučiti iz ovih primjera fotografije:

Opcije pozadinskog osvjetljenja

Dakle, shvatili smo glavne vrste rasvjete u spavaćoj sobi, još jedan zanimljiv trend 2017. godine je ugradnja razne rasvjete. LED svjetiljke mogu se koristiti za isticanje bilo kojeg elementa interijera - slike, ogledala, ormar ili ploče. Istodobno su same svjetiljke montirane u spušteni strop, strop izrađen od suhozida ili u podu.

Ponekad čak stvaraju posebnu nišu na vrhu kreveta, u koju su ugrađene LED žarulje. To daje sobi posebnu ugodu zbog ugodne i neupadljive rasvjete. Sve ove sitnice mogu učiniti vašu spavaću sobu jedinstvenom, sa svojim posebnim raspoloženjem i stilom.

Lijepe ideje ukrasne rasvjete možete vidjeti na sljedećim fotografijama:

Kako napraviti osvjetljenje u spavaćoj sobi, možete pogledati i u priloženim videozapisima:

Stručno mišljenje

Pregled rasvjete spavaće sobe

Ideje za fotografije

Zaključno u članku, predstavljamo vam lijepe fotografije ideje pravilnog osvjetljenja spavaće sobe, temeljene na njezinom posebnom stilu:

Pročitali ste pregled najboljih ideja s foto primjerima rasvjete u spavaćoj sobi. Zapamtite da je ova soba vaš kutak spokoja i udobnosti, stoga je toliko važno da svjetlost u njoj bude opuštajuća, meka i kombinirana. Srećom, sada postoji ogroman izbor raznih svjetiljki za svaki ukus! Ostaje samo odlučiti u kojem stilu želite napraviti svoju spavaću sobu i krenuti u posao!

Također pročitajte:

Stručno mišljenje

Pregled rasvjete spavaće sobe

(1 glasova)
Učitavanje ...

Dodajte komentar