Kako organizirati rasvjetu potkrovlja?

Pravilna rasvjeta potkrovlja ključ je udobnosti i ljepote ove sobe. Zato je postavljanje umjetne svjetlosti težak i odgovoran zadatak. Pogreške su ovdje neprihvatljive, jer će ih se tada teško popraviti. Prije nego što kupite čvora, morate razmotriti sve detalje do najsitnijih detalja! Kako odabrati najbolju opciju, možete naučiti iz našeg članka.

Potreba za ugradnjom učvršćenja

Najčešće su na tavanu veliki karakteristični prozori kroz koje prirodno svjetlo tijekom dana prodire u sobu. Što učiniti navečer kad završi dan? Preporučujemo umjetnu rasvjetu! Imajte na umu da soba neće postati samo svjetlija, već i zbog ogromnog izbora čvora Možete naglasiti poseban jedinstveni stil potkrovlja.Žarulje u snopovima

Trenutno postoje različiti modeli podnih svjetiljki, stolnih svjetiljki, zidnih svjetiljki i, naravno, lustera. Izvanredni proizvodi više su poput dizajnerskih elemenata interijera nego rasvjetnih električnih uređaja. Pravim izborom rasvjete potkrovlja možete sobu učiniti ugodnijom, kao i primijeniti neke trikove kako biste popravili njezine nesavršenosti. Na primjer, ako imate niske stropove, ne možete kupiti šik luster, već se odlučite za moderne zidne svjetiljke. Postavljanjem lijepih podnih svjetiljki u uglove učinit ćete potkrovlje vizualno većim, dok je važno osigurati da u sobi nema zglobova i nepravilnosti. Takvi savjeti pomoći će da se tavanska soba vizualno učini mnogo širom, a sve zahvaljujući umjetnoj rasvjeti.

Izvori svjetlosti

Prvo trebate zapamtiti da postoji opća i lokalna umjetna rasvjeta. U općenitom slučaju svjetlost se ravnomjerno raspoređuje iz jednog izvora u cijeloj sobi, najčešće se u ovom slučaju koristi luster ili druga stropna svjetla. Što se tiče lokalnog tipa, naglasak je stavljen na određeni dio potkrovlja. Različite brave, točke, podne svjetiljke, stolne svjetiljke ili čak podne svjetiljke - sve se to odnosi na ovu vrstu rasvjete. Po želji se možete usredotočiti na sve detalje i predmete interijera (na primjer, slike, ormare ili police za knjige). Ovdje već možete pokazati svoju maštu snagom i glavnim, glavna stvar je ne pretjerivati!Zamišljena svjetla

Često u privatnim kućama potkrovni tavan je nagnut od krova i opremljen drvenim gredama. Ako je ovo vaša verzija potkrovlja - odustanite od opće rasvjete uopće, to će vizualno smanjiti prostor. Isto vrijedi i za niske stropove (osim ako ne možete instalirati LED traku, osjećaj proslave i udobnosti su zagarantovani). Ako ste sretni vlasnik prostranog potkrovljenog poda s visokim stropovima, ovdje možete dati prednost jednom izvoru svjetlosti ili napraviti kombiniranu verziju.

Za inspiraciju preporučujemo da pogledate našu fotogaleriju prekrasne rasvjete potkrovlja:

Što još trebate znati

Za vas smo pripremili nekoliko dodatnih savjeta koji će potkrovlje učiniti vašim omiljenim mjestom u kući:

  • Kat potkrovlja trebao bi biti lagan, uzmite u obzir to ne samo prilikom ugradnje rasvjete, već i prilikom odabira završne obrade i namještaja.
  • Da biste vizualno povećali prostor, istaknite veliko podno ogledalo i postavite ga nasuprot prozoru.
  • Ako želite napraviti električno osvjetljenje u potkrovlju, slično prirodnom, upotrijebite halogene svjetiljke. Svjetlost hladnjaka dat će fluorescentnu svjetiljku.
  • Da biste zamaglili granice prostorije, ugradite šank s ugrađenim svjetlima koja bi trebala biti usmjerena prema zidu.
  • Ne zaboravite na kvalitetu kupljenih uređaja, ovo je važan pokazatelj trajnosti i vašeg mira.

Stilska soba

Također preporučujemo da na videu pogledate moderan način koji vam omogućuje da potkrovlju rasvjete učinite ugodnom:

Pregled projekta

Dakle, rekli smo vam kako napraviti prekrasnu rasvjetu na tavanu, pružajući fotografije ideja za inspiraciju. Potkrovlje je odavno prestalo biti mjesto za odlaganje nepotrebnih stvari i može postati punopravno mjesto za opuštanje. Mnoge moderne obitelji čine čak i dječju sobu ili spavaću sobu na tavanu. Nije važno da li opremite sobu u seoskoj kući ili ogromnoj seoskoj kući, glavno je pravilno postaviti naglaske i brinuti se za udobnost.

Također pročitajte:

Pregled projekta

Učitavam...

Dodaj komentar