Rasvjetu biramo u svlačionici

Ormar je mjesto za odlaganje stvari tamo gdje bi trebalo biti ugodno i lagano. Potrebno je ozbiljno pristupiti uređenju ovog dijela kuće, posvećujući posebnu pozornost dekorativnoj i funkcionalnoj rasvjeti. U ovom ćemo članku govoriti o opcijama rasvjetnih tijela u svlačionici i pokazati zanimljive fotografije primjera njihove uporabe u unutrašnjosti. Imajte na umu da pravilno odabrana rasvjetna tijela mogu sobu učiniti ne samo udobnom, već i vrlo elegantnom.

Najčešće se u standardnom stanu bira garderoba ili dio hodnika za svlačionicu. Stručnjaci preporučuju da površina opremljenog mjesta bude najmanje 4 m 2. Sva pitanja u vezi s osvjetljenjem garderobe moraju se razjasniti prije početka radova na popravci, u fazi planiranja. Glavno je pravilo da svjetlost treba biti što sličnija prirodnoj, pogotovo ako u ovom dijelu stana nema prozora. Ovo je neophodno kako biste sobu mogli koristiti kao prostor za opremanje. Uz to, zahvaljujući dobrom pozadinskom osvjetljenju, u ormaru će biti lako pronaći prave stvari. Dakle, koje svjetiljke odabrati za osvjetljenje ugodne svlačionice? Razmotrite sve relevantne mogućnosti.Stropna verzija

Stropna rasvjeta najpopularnija je i prikladnija opcija za ovu sobu. Ravnomjernom raspodjelom svjetla po obodu lako možete pronaći potrebne stvari skrivene u bilo kojem kutu ormarića ili stalak. Za mali ormar najbolje odgovaraju reflektori koji se nalaze oko oboda ili LED trake. Ako prostor dopušta i stropovi su dovoljno visoki, onda to možete odaberite lijepi luster, To je osobito istinito ako je svlačionica uređena u klasičnom stilu. Za kutnu sobu idealni su elementi za pričvršćivanje na spojnicama koji mogu mijenjati kut nagiba. Na fotografiji možete vidjeti zanimljive ideje za stropnu rasvjetu:

Ako su ormarići i regali u svlačionici samo na jednoj strani zida, najprikladnija opcija bila bi upotreba zidnih svjetala. Da biste napravili rasvjetu za svoj ormar vlastitim rukama, morate ravnomjerno rasporediti rasvjetna tijela na slobodnoj strani zida.

Kombinirana rasvjeta smatra se najčešćom kada se pored lustera i reflektora kupuju i zidne i podne svjetiljke u istom stilu. Ostaje i popularna opcijazrcalna rasvjeta, ormarići, police i ladice u sobi. Za instalaciju možete upotrijebiti prikladno osvjetljenje na baterije s ugrađenim senzorom pokreta (oni će se uključiti kada netko uđe u sobu). Usput, na ovaj način možete ne samo da garderobu učinite još prikladnijom za upotrebu, već i dajete joj dodir modernog stila. Osim što izvodi svoje izravne funkcije, rasvjeta može djelovati kao ukrasni element. Niše u zidovima, figurice, slike, manekenke - postoji puno opcija za ugradnju svjetla.Primjeri elegantnog ukrašavanja interijera garderobe, zahvaljujući raznim svjetiljkama, možete vidjeti na fotografiji:

Možete odabrati difuznu ili usmjerenu rasvjetu za sobu. Jedino što ne biste trebali zaboraviti je da svjetlost u svlačionici treba biti ugodna, prirodna, dovoljno snažna i ne bi narušavala stvarnost. Što se tiče izbora svjetiljki, preporučuje se uporaba halogenih, LED, fluorescentnih uređaja ili LED traka. Imajte na umu da žarulje ne smiju doći u dodir s odjećom u ormaru (posebno halogene žarulje jer se brzo zagrijavaju), jer postoji opasnost od požara.

Uz to, preporučujemo da se s video primjerom upoznate s idejama osvjetljenja u ormaru:

Pregled zanimljivih opcija

Rekli smo vam o mogućnostima osvjetljenja u svlačionici i pokazali vizualne fotografije primjera njihove primjene. Nadamo se da su nam se informacije svidjele i sada znate koje lampe odabrati za svoj ormar. Zapamtite da bi svjetlost trebala biti prirodna, a samu sobu najbolje je obaviti u svijetlim bojama.

Također pročitajte:

Pregled zanimljivih opcija

(2 glasova)
Učitavam...

Dodaj komentar