Pregled prijenosnih grijača Rovus Handy Heater - isplati li se kupiti?

Ventilatorski grijači i toplotni pištolji za grijanje prostorija koriste se prilično često. Oni zagrijavaju i male prostorije i velika skladišta te uslugu odmrzavanja. Nedavno se na tržištu pojavila sljedeća „revolucija“ Rovus Handy grijača - to je kompaktni grijač u utičnici koji troši samo 400 vata. Pregled ove vijesti, kao i naše i opće mišljenje o njoj, pružili smo u nastavku.

Ključne značajke i izgled

Prijenosni grijač Rovus Handy Heater mali je uređaj koji se uključuje u utičnicu i obavlja iste funkcije kao podni grijač. Proizvođač tvrdi takve specifikacije:

 • Snaga - 400W.
 • Površina grijane prostorije je do 25 m3.
 • Područje podešavanja temperature (15-32 ° C).
 • Programirajući tajmer (1-12 sati).
 • Dvije brzine ventilatora.
 • Okretna vilica.
 • Zaštita od pregrijavanja
 • Dimenzije: 10,4x15,5cm.

Dimenzije

Vrijedi napomenuti da se Handy grijač prodaje u raznim verzijama kapaciteta 300, 350 i 400 vata.

Grijač je izrađen od crne plastike, na gornjem rubu kućišta nalaze se kontrole i dvostruki indikator sa sedam segmenata zelene ili crvene boje, koji prikazuje temperaturu i postavke uređaja.

Indikator je crvene i zelene boje

Na desnoj strani se nalazi prekidač (položaj može varirati, ovisno o stvarnom proizvođaču).

Izgled

Na donjoj strani uređaja nalaze se otvori za usisavanje zraka, iza kojih se nalazi minijaturni ventilator, poput onih hladnjaka koji se u računalima koriste za hlađenje.

Kompaktni grijač grijača

U oglasu za Rovus Handy grijač navodi se da se koristi keramički grijač sa zaštitom od pregrijavanja (bimetalni kontakti).

Grijač za praktični grijač

Glavni interes je činjenica da je prijenosni grijač kapaciteta samo 400 vata i sposoban je zagrijati sobu od 20-25 četvornih metara. metara u minutima. Je li to razvod?

Zašto ne vrijedi kupiti

Handy-grijač aktivno se oglašava u TV trgovinama, gdje snažno ukazuju na njegove prednosti:

 • prenosivost;
 • troši malo električne energije;
 • okretna vilica omogućuje vam orijentaciju grijača vodoravno ili okomito;
 • zaštita od pregrijavanja

Na donjoj s interferencijskim žicama nalazi se natpis na pakiranju Rovus Handy Heater grijača. Naglašavanje glavne značajke - priključite izravno u utičnicu.

Sad o lošem. Postoje uvjetna pravila za izračun snage grijača - 1 kW po 10 četvornih metara. metara. Čak i uz tako grubu procjenu, postaje jasno da 400 vata neće moći zagrijati sobu od 25 četvornih metara. metara. Takva snaga dovoljna je samo za zagrijavanje kupaonice ili postavljanje u blizini stola, za puhanje toplih ruku ili nogu tijekom rada, što se zapravo i zove: Handy Heater - ručni grijač.

Usput, drugo ime za Handy Heater je Rovus Heat-MC4.

Ova činjenica jasno opovrgava područje grijanja u karakteristikama 25 četvornih metara. metara. Ali to nisu svi nedostaci uređaja. Pripisujemo im troškove. Prodaje se prijenosni grijač za 700-900 i 1200-1400 za verziju s daljinskim upravljačem, ovisno o trgovini i isporuci.

Opcija s daljinskim upravljačem

Imajte na umu da se ovaj uređaj oglašava - lako je naići na bezbroj kineskih primjeraka, iako je originalni uređaj sastavljen u Kini, a očito nije visoke kvalitete. O tome svjedoče brojne recenzije.

Budući da Rovus Handy grijač nije skup uređaj, pogledajmo što možete odabrati između "ožičenih", ali punopravnih modela poznatih marki:

 1. Scarlett SC-FH53K10 - 1000, snaga grijanja 1600 W, keramički grijaći element.
 2. Electrolux Prime EFH / S-1125 - 1200, snaga grijanja 1500 W, grijaći element - nichrome spirala.
 3. Polaris PCDH 1581 - 1600, snaga 1500 W, keramički grijaći element.

Njihova je prednost što stvarno zagrijavaju deklarirane 20-25 četvornih metara. metara, kao i dostupnost servisnih centara, jamstvenih i ovlaštenih distributera, za razliku od prijenosnog Rovus Handy grijača. A ako uzmemo u obzir manje poznate marke poput SUPRA, VITEK i drugih, možete pronaći dobre modele koji koštaju i jeftinije (700-1000).

Recenzije

Većina recenzija na prijenosnom grijaču Rovus Handy Heater kaže da se proizvod raspada u vašim rukama, lomi se, plastika je loše kvalitete, pukne, malo zagrijava ili uopće ne zagrijava.

Recenzije

Također preporučujemo da pogledate video pregled ovog prijenosnog grijača, korisno je vidjeti:

Postavlja se pitanje, ako je izvršenje tako loše, kako se onda nadati njegovom sigurnom djelovanju? Stoga, da rezimiramo, možemo reći - da ovaj grijač ne vrijedi kupiti i koristiti, bolje je uzeti u obzir analoge.

(4 glasova)
Učitavam...

Dodaj komentar