Koji je radijator grijanja najbolji za dom

Prilikom formiranja sustava grijanja u kući posebnu pozornost treba posvetiti planiranju, proračunima i odabiru optimalne opreme. Sve to utječe na učinkovitost i naknadni rad, kao i na iznos utrošenog novca. Radijator grijanja važan je dio svakog sustava grijanja. Instalira se u svakoj grijanoj prostoriji. Udobnost životnih uvjeta u kući ovisi o verziji uređaja koji kupujete. Dalje ćemo vam reći što su radijatori grijanja i koje je bolje odabrati za dom.

Na što treba paziti pri odabiru baterija

Glavna prednost kućice je autonomno grijanje, koje se može izračunati i instalirati prema vašim željama. Prilikom odabira najboljeg uređaja za vaš dom, treba se usredotočiti na maksimalni koeficijent prijenosa topline, omjer cijene i kvalitete. Razmislite o vrstama radijatora kako biste razumjeli što možete odabrati za privatnu kuću.

Cijevni i panel čelični modeli

Modeli čeličnih ploča i presjeka najčuveniji su od cijelog asortimana. Njihove karakteristike: dobri pokazatelji prijenosa topline, kompaktnost, savršeno se uklapaju u dizajn prostora. Ovisno o verziji, mogućnost povezivanja na cijeli sustav varira. Ako su otvori prozora široki, radijatori na ploči mogu blokirati protok hladnog zraka. Tako smanjujete rizik od propuha, gubitka topline.

Panelni radijator

Trošak cevastih radijatora je malo viši od prethodnih predstavnika. Tehnički parametri praktički se poklapaju s sekcijskom opremom, viša cijena je zbog dizajna. Cjevaste otopine pogodne su za velike obitelji, budući da je na njima vrlo prikladno sušiti stvari.

cjevast

Pluzi čeličnih radijatora:

  • dostupnost, dobra učinkovitost;
  • trajnost;
  • niska oksidativnost pri korištenju vode loše kvalitete;
  • male dimenzije, jednostavna ugradnja radijatora za grijanje.

kontra:

  • normalan dizajn, uređaj neće postati ukrasni element u kući;
  • potreba za ispiranjem oko 3 puta godišnje kako bi se spriječilo nakupljanje naslaga;
  • Baterije moraju uvijek biti pune, jer će se u protivnom stvoriti hrđa. To smanjuje vijek trajanja.

aluminijum

Distribuira se za grijanje vikendica i privatnih kuća zbog velike snage, atraktivnog dizajna. Cijene baterija razlikuju se od proizvođača. Slični radijatori stranih proizvođača skuplji su, ali i izdržljivi.

aluminijum

Prilikom odabira aluminijskih baterija treba uzeti u obzir niz važnih nijansi:

  1. Osjetljivi su na karakteristike tekućine koja cirkulira. Kiselost vode uvijek bi trebala biti na traženoj razini kako ne bi uništili radijatore u prvim godinama uporabe.
  2. Potreba za točnim proračunom područja.Topla struja vrlo brzo se podiže, zbog čega su uočene razlike između stropa i poda. Rezultat pogrešnog izračuna je hladan pod.

Ako uzmete u obzir ove točke, baterije će vam izdržati dugo vrijeme, dok će prijenos topline biti prilično dobar.

dvometalan

Oprema je s vanjske strane prekrivena aluminijskim rebrima, iznutra je izrađena od čelika. Kvalitetni proizvodi obloženi su s unutarnje i vanjske strane antikorozivnim temeljnim premazom. Izdrži pritisak u 20-35 atmosfera. Prednost - nisu potrebni posebni tehnički uvjeti za cirkulacijsku vodu. Nedostatak je skupo za prosječnog kupca.

dvometalan

Za kuće ova opcija nije najbolja, jer neće biti visokog tlaka u lokalnom sustavu, odnosno povećana čvrstoća nije potrebna. Bolje je odabrati radijator grijanja iz ponude za koje je cijena niža.

Lijevano željezo

Aluminijske baterije brzo se zagrijavaju, hlade jednako brzo, ali s lijevanim željezom vrijedi suprotno. Primjećena je izvrsna otpornost na korozijske procese i pouzdanost. Njihova cijena veća je od uređaja od čelika i aluminija, ali niža od bimetalne. Glavni nedostatak takvih proizvoda je njihova prekomjerna težina.

Lijevano željezo

Što odabrati za kuću

U pogledu omjera cijena i kvaliteta, preporučljivo je birati između čeličnih baterija i aluminija. Pri uspoređivanju dviju vrsta, čelični proizvodi i dalje pobjeđuju u praktičnosti, učinkovitosti, pouzdanosti, cijeni. U konačnom izboru radijatora pomoći će vam savjetovanje menadžera trgovina gdje ćete naručiti.

Učitavanje ...

Dodajte komentar