Kako je trenutni električni bojler?

Protokni električni grijač vode najčešće se koristi ako su problemi s opskrbom vrućom vodom u stanu česta pojava. Štoviše, ova izvedba grijača je idealna ako ne postoji mogućnost ugradite kotao u kupaonici. Također, takvi su modeli popularni u vikendicama, koje se rijetko posjećuju. U ovom ćemo članku razmotriti uređaj protočnog električnog grijača vode i princip rada, tako da možete shvatiti što je ovaj uređaj.

Kako je uređen bojler?

Model protoka razlikuje se od bojlera po tome što u dizajnu nema spremnika za akumulaciju tople vode. Hladna voda izravno se dovodi do grijaćih elemenata i izlazi već zagrijana kroz miješalicu ili slavinu.

Razmotrimo primjer uređaja za trenutno grijanje vode Termex:

Shema Thermex sustava

Značajke dizajna

Kao što možete vidjeti, električni krug grijača je prilično jednostavan. Svi uređaji mogu se lako pronaći i kupiti ako uređaj ne uspije. Sada se okrećemo drugom, ne manje važnom pitanju - razmotrite kako funkcionira trenutni bojler

Princip rada

Dakle, na primjeru grijača koji je dao Termex naveden gore, smatramo njegov princip rada.

Spajanje na mrežu vrši se trožilnim kabelom, gdje je L faza, N je nula, a PE ili E uzemljenje. Zatim se napaja senzor protoka, koji se uključuje i zatvara kontakte u slučaju da je tlak vode dovoljan za rad. Ako nema vode ili je tlak vrlo slab, uključivanje grijanja se neće dogoditi iz sigurnosnih razloga.

Zauzvrat, kada se aktivira senzor protoka, uključuje se relej upravljanja napajanjem, koji je odgovoran za uključivanje grijaćih elemenata. Senzori temperature koji se nalaze dalje u električnom krugu dizajnirani su tako da isključe grijaće elemente tijekom pregrijavanja. U tom se slučaju senzor temperature T2 uključuje nakon što se grijači elementi ohlade u ručnom načinu rada. Pa, posljednji strukturni element je neonski pokazatelj koji prikazuje proces zagrijavanja vode.

To je cijeli princip rada protočnog električnog grijača vode. Ako uređaj iznenada ne uspije, pomoću ovog kruga potražite neispravan predmet. U ostalim modelima može biti promijenjena radna shema, na primjer, prisutan je termostat, kao na slici ispod:

Unutarnji elementi

Treba spomenuti i različit princip rada modela s elektroničkim i mehaničkim upravljanjem. Prvi se temelje na mikroprocesorima i senzorima. Mehaničko upravljanje je hidraulička jedinica s membranom. Kad se opskrbi hladnom vodom, ova se membrana pomiče, čime se ručica prekidača gura kroz posebnu šipku. Ako je tlak slab, ne dolazi do pomaka i grijanje se neće uključiti.

Na kraju, preporučujemo vam da pogledate videozapis u kojem su prikazani dizajn i princip rada dotičnih uređaja:

Stoga smo ispitali uređaj i princip rada električnog trenutačnog grijača vode. Nadamo se da vam je sada postalo jasno kako je dizajniran ovaj grijač i kako funkcionira!

Bilo bi korisno pročitati:

(3 glasova)
Učitavanje ...

Dodajte komentar