Novost sezone - panelni radijatori Royal Thermo

Industrijska grupacija Royal Thermo Rus na ruskom tržištu od 2002. U 2014. godini najveće europsko poduzeće za proizvodnju aluminijskih i bimetalnih radijatora za grijanje kapaciteta više od 14 milijuna odjeljaka godišnje pokrenuto je na teritoriju industrijskog klastera IKSEL, Kirzhach, Vladimir regija. Krajem 2018. godine, drugo postrojenje Industrial Group-a počelo je s proizvodnjom čeličnih radijatora za ploče. Proizvodna linija dizajnirana je za 1,2 milijuna jedinica i proizvodi oko 3000 različitih veličina, koje se razlikuju po dubini, ukupnim dimenzijama i načinu priključivanja na sustav grijanja. Prednost proizvoda tvrtke nije samo u kvaliteti čelika, zavarivanju, lakiranju i garanciji od 10 godina, već i u cjelovitosti kompletnog seta: standardni set za ugradnju s radijatorima uključuje učvršćivače, mozgalice, vijke, ventilacijske otvore, čepove i umetke ventila. Royal Thermo čelični radijatori dostupni su na tržištu u četiri serije Compact, Ventil Compact, Hygiene i Ventil Hygiene. U ovom ćemo članku razmotriti značajke svake serije i glavne karakteristike.

Pregled serije

Royal Thermo Compact serija - To su čelični panelni radijatori sa bočnim priključkom. Ova je izvedba klasična i koristi se u većini kuća i stanova. Radijator je dizajniran za radni tlak od 10 bara, dok su sami termalni paneli izrađeni s maržijom od čelika debljine 1,25 mm, što pruža dodatnu pouzdanost. Postoje tri standardna rješenja u boji: bijela, siva i crna, ali proizvođač može proizvesti modele u malim serijama u drugim paletama boja.

kompaktni

Kada govorimo o posljednja dva, oni će savršeno nadopuniti unutrašnjost visokotehnološkog kućišta, kao što je prikazano na fotografiji ispod:

Kompaktni u unutrašnjosti

Važno je napomenuti da je ultra otporan 5-stupanjski slikanje svih radijatora iz tvrtkekraljevski Termo, pruža veću otpornost na mehanička oštećenja i povećava trajnost radijatora.

Radijatori su opremljeni sa četiri ½ ”ugradbene rupe. Na sustav grijanja možete se povezati i s lijeve i s desne strane, jer je radijator reverzibilan. Uz to su uključeni i odzračni otvor, utikač, ekspanzijski štitnik za postavljanje na zid i bočne nosače. Raspon cijena varira od 2-9 tisuća, ovisno o veličini radijatora.

serija Royal Thermo Ventil Compact razlikuje se samo po tome što se veza s cijevima može izvesti i sa strane i s dna. Radi toga, radijator ima dvije donje spojne rupe promjera ½ ”.

Ventil kompaktne boje

Ova vrsta radijatora koristi se pri distribuciji cijevi za grijanje u podu. U pravilu se u modernoj višečlanoj stambenoj gradnji koristi jedan višestambeni uspon iz kojeg se cjevovodi spajaju na radijatore metodom ožičenja snopa. U ovom slučaju, najestestičnija i najpovoljnija opcija spajanja je donji spoj. Panelni radijatori iz ove serije imaju i ugrađene termostatske ventile Danfoss.

Ventil kompaktni

O tome kako ugraditi panelne radijatore s donjim priključkom, opisano je i jasno prikazano u videu:

Što se tiče troškova, viši je od standardne verzije - od 2,7 do 15,5 tisuća.

Sljedeća nova serija, koju je važno spomenuti - Kraljevska termo higijena, Ova serija ploča radijatora sa povećanim higijenskim potrebama za određene vrste prostorija: bolnice, vrtići, medicinske sobe itd. Prema SanPiN-u, grijalice s glatkom površinom trebale bi biti instalirane u takvim ustanovama kako bi se osiguralo lako čišćenje od prašine.

higijena

U takozvanim higijenskim radijatorima ne postoje konvektivni elementi, ukrasne rešetke i bočne ploče.

Radijatori u bolnici

Pa zaključujemo recenziju posljednje nove serijeVentilna higijena, koja se, kako razumijete, razlikuje samo po prisutnosti dva dodatna donja priključna otvora i integriranog termostatskog ventila.

Ventilna higijena

Usput, prema SNiP RK 3.02-08-2010: "U prostorijama koje su potrebne za osiguravanje aseptičnih uvjeta osigurano je skriveno polaganje cjevovoda i fitinsa." Dakle, u ovom slučaju, ako je sustav grijanja prema pravilima skriven u zidu ili podu, prikladnije je koristiti samo higijenske panelne radijatore s donjim priključkom Ventil higijenske serije.

Donji radijator u bolnici

Recenzije proizvoda

Prilikom sastavljanja najave proučavali smo dosta grana na tematskim forumima kako bismo utvrdili koliko su visokokvalitetni radijatorski paneli Thermo. Dakle, evo mišljenja većine - za privatne kuće i stanove jedan su od najoptimalnijih u cijeni i kvaliteti.

Osim toga, mnogi majstori koristili su proizvode Royal Thermo u bolnicama i uredima. Sudeći prema recenzijama, kupci su bili zadovoljni, a majstori nisu imali pritužbi na probleme ugradnji ili na kvalitetu učvršćivača. Dakle, ako uzmete u obzir stavove većine - nema razloga za brigu, a još više ne bi trebalo biti nikakve sumnje.

Za kraj, preporučujemo da pogledate video sa izložbe AQUATHERM 2019, iz kojeg možete saznati više o novim čeličnim radijatorima Royal Thermo:

(2 glasova)
Učitavanje ...

Dodajte komentar