Kako popraviti električni konvektor?

Nedavno smo rekli kako popraviti grijač ventilatorakoji je prestao s grijanjem ili se ne uključuje. Ako je u vašem slučaju problem upravo u ovoj vrsti grijača, preporučujemo vam da odete na članak koji smo naveli. Sada ćemo razgovarati o tome kako popraviti drugu vrstu uređaja, koji se također široko koristi za grijanje u kući. Dakle, pročitajte u nastavku kako popraviti konvektor vlastitim rukama ako ne radi ili se uključuje, ali ne zagrijava.

Električni grijač

Dakle, za početak ćemo razmotriti dizajn električnog konvektora, tako da razumijete da ćete morati provjeriti i popraviti. Grijač se sastoji od kabela s utikačem koji je priključen u utičnicu, gumba za uključivanje / isključivanje, regulatora temperature i grijaćeg elementa (grijača). Pored toga, u krugu se može nalaziti toplinski osigurač koji štiti tijekom pregrijavanja, kao i senzor nagiba koji će isključiti struju i spasiti vas od požara kada se mobilno svjetlo prevrne. Također, u nekim se modelima može ugraditi poseban senzor koji štiti od prodora stranih predmeta u tijelo.

Krug električnog grijača

Smislili smo dizajn, sada prelazimo na osnove popravljanja električnog grijača vlastitim rukama.

Kako popraviti kvar?

Da bismo vam olakšali postupanje, dat ćemo upute korak po korak:

 1. Isključite konvektor iz utičnice.
 2. Otvorite regulator temperature i prebacite.
 3. U slučaju da konvektor uopće ne radi, tj. indikatori uopće ne svijetle kad su uključeni, a zatim provjerite je li napon na priključnicama kroz kabel prikladan. Za to upotrijebite multimetar. Ako nema napona, provjerite ga na izlazu, kao i cjelovitost samog kabela. oko kako provjeriti napon na izlazu rekli smo u odgovarajućem članku. Ako u utičnici ima 220 i nema kabela na jezgri, zamijenite kabel ili pronađite mjesto oštećenja i popravite ga.
 4. Ako je napajanje pogodno, ali električni konvektor se ne uključuje, sljedeći korak popravka bit će provjera gumba. Kvar u 70% slučajeva leži u njemu (spaljivanje kontakata). Da biste provjerili, prvo isključite grijač iz mreže, a zatim pritisnite tipku s multimeterom. U položaju za uključivanje mora postojati kratki spoj, u isključenom položaju bi trebao biti veliki otpor, što označava prekid kruga. Ako u vašem slučaju nije to, promijenite gumb ili pokušajte očistiti kontakte. U videu ispod dat će se tehnologija popravka gumba konvektora.Rastavljeno kućište
 5. Dalje, trebate nazvati termostat testerom. Regulator radne temperature trebao bi na ekranu multimetra pokazati mali ili čak nulti otpor.
 6. Ako je termostat u dobrom stanju, tada morate ići dalje duž kruga i provjerite jesu li svi kontakti čvrsto spojeni na priključke.
 7. Kada ste stigli do grijaćeg elementa, morate ga i zvoniti. Vrlo često je razlog što električni konvektor ne radi bio kvar grejača. oko kako zvoniti TEN multimeterom, rekli smo u odgovarajućem članku. Neispravni grijač se ne može popraviti, morat će ga zamijeniti.
 8. Sljedeći korak popravka bit će provjera toplinskih osigurača. Postupak slično stavku 5.Lokacija osigurača
 9. Pa, posljednji razlog zašto se električno svjetlo može uključiti, a ne ugrijati ili uopće prestati raditi je neispravnost senzora, uključujući zaštitu od prevrtanja. Analogno, treba ih provjeriti i na drugi način zamijeniti.
 10. Ako krug sadrži elektroniku (na primjer, elektronički termostat, kao na donjoj fotografiji), malo je vjerojatno da sami možete popraviti električni grijač bez odgovarajućih vještina. U tom slučaju, preporučujemo da se obratite čarobnjaku za pomoć.Elektronsko upravljanje

Za kraj, preporučujemo vam gledanje korisnih videozapisa na temu:

Što učiniti ako gumb ne radi

Glavni kvar električnih konvektora

To je sve što sam vam želio reći o tome kako popraviti konvektor vlastitim rukama kod kuće. Nadamo se da su vam pruženi savjeti pomogli riješiti problem!

Bit će zanimljivo pročitati:

Što učiniti ako gumb ne radi

Glavni kvar električnih konvektora

(5 glasova)
Učitavanje ...

5 komentara

 • Admin

  Imajte na umu da je materijal dostavljen u informativne svrhe! Ako nemate ni najmanje iskustva u popravljanju električnih uređaja, bolje je povjeriti ovu stvar majstoru. Nismo odgovorni za vaše postupke, samo dajemo preporuke za rješavanje problema električnog konvektora!

  odgovor
 • Gregory

  Dobar dan. Molim vas da mi kažete shemu povezivanja za pretvarač digitalnog pretvarača Ballu BCT / EVU-M konvektorske mehaničke (ožičenje). Želim spojiti jedinicu na drugi konvektor. Hvala unaprijed.

  odgovor
 • Poul

  Dobar dan

  Na pretvaraču je izgarao kontakt s deset na jednoj strani, mogu li s lemljenjem?

  odgovor
  • Valery

   Dobar dan, sigurno možete lemiti, ali bilo bi bolje zategnuti ga, pritisnuti ga stezaljkom, vijkom, lemljenje se može lemiti, temperatura je tamo velika ..

   odgovor
 • Sergiy

  Dobar dan vama! Trebala mi je pomoć u uključivanju tipki konvektora Klatronik KN - 3077, molim vas recite mi možete li znati komutacijski krug?

  odgovor

Dodajte komentar