Provodimo ljepilo kod kuće

Do danas, za vraćanje pjesama na ploči, kao i montaže domaći električni uređaji koristite posebno ljepilo - kontakttol. Cijena mu nije prevelika, oko 100-150. Međutim, ako u pravom trenutku kontakt nije bio pri ruci, lako ga možete uspostaviti kod kuće, imajući na raspolaganju raspoloživa sredstva - "Drugo" i jednostavnu olovku. Dalje ćemo vam reći kako napraviti provodno ljepilo vlastitim rukama, pružajući upute s video primjerom.

Proces proizvodnje

Prije svega, trebali biste pripremiti sljedeće materijale:

  • epruveta superglue - "Moment" ili "Second" ili čak lak AI 156 ili bezbojni "NTs";
  • meka jednostavna olovka (prikladni su i M2 i M4);
  • kliješta.

Nakon toga, nastavljamo s proizvodnjom provodnog ljepila kod kuće. Oštrite olovku i odvojite dio šljokice. Mažite jezgru na komad papira da biste dobili grafitni prah, kao na fotografiji ispod:

Alati za proizvodnju

Nadalje, ako odlučite napraviti provodni lak od super ljepila, pažljivo odmotajte cijev s leđa, koja je čvrsto uvijena u cijev. Sada morate sami napuniti prah kroz nepakiranu stražnju stranu epruvete (omjer bi trebao biti 1 prema 1 na recept). Da bi konzistencija bila jednolika, promiješajte je šibicom ili iglom. Kad je domaće ljepilo spremno, zamotajte cijev, kao što je to učinio proizvođač, i za učvršćenje zategnite kliješta. Alat za vraćanje pjesama na ploči je spreman, možete nastaviti s njegovom upotrebom.

Uporaba domaćeg kontakta

Također preporučujemo da pogledate video upute koje pokazuju kako sami napraviti provodno ljepilo pomoću grafitne šipke i AI 156 laka:

Izrađujemo lak koji provodi struju

Gdje mogu koristiti smjesu?

Domaće provodljivo ljepilo, kao što smo već rekli, preporučuje se učiniti kako bi se staze na ploči vratile, na primjer, pomoću popravite daljinski upravljač s televizora ili tipkovnicu. Vrlo često radioamateri preporučuju stvaranje takve konzistencije kako bi se ponovno spojila pločica na kojima nije moguće koristiti lemljenje. Takva smjesa može biti korisna vozačima u popravljanju grijanja stražnjeg stakla, ako se kontakt raspao.

To je sve što smo željeli da vam kažemo o ovom pitanju. Nadamo se da sada znate kako napraviti vodljivo ljepilo vlastitim rukama i zašto je potrebno kućnim električarima i hobistima!

Izrađujemo lak koji provodi struju

(16 glasova)
Učitavanje ...

Jedan komentar

Dodajte komentar