5 načina punjenja baterije kod kuće

Često nam nedostaju dobri snimci u šumi ili na moru, možemo zakasniti ili posrnuti u mraku, jer iznenada je ponestalo jednostavne baterije iz kamere, sata ili svjetiljke. Teško je točno reći kada će se punjenje potrošiti, osim što ovo nije Duracell model s indikatorom. Ali ne očajavajte! Zahvaljujući nekoliko savjeta, možete izbjeći nepredvidive situacije i fotografirati planirane fotografije digitalnim fotoaparatom, saznati točno vrijeme, osvijetliti put itd. U ovom ćemo vam članku reći kako puniti baterije kod kuće bez punjača, što će uvelike olakšati život u nepredvidivim situacijama.

Znajte da za punjenje alkalnih baterija možete upotrijebiti poseban punjač koji relativno brzo može oporaviti prazni predmet. Ali svaka sjednica punjenja smanjit će joj vijek trajanja za otprilike 1/3. Osim toga, moguće je propuštanje.

Trik za napuniti

Obratite pažnju! Kod kuće možete puniti: alkalne (alkalne) baterije prsta. Nemoguće je: sol. Nije isključena mogućnost propuštanja ili čak eksplozije!

Punjenje se može provesti raznim metodama. Stoga element ne bacajte čim prestane služiti. Nekoliko preporuka - i on se vraća u službu. Prva metoda pomoću koje možete samostalno napuniti baterije prsta bez punjača. Na mrežu priključujemo napajanje. Zatim pomoću žica za spajanje povezujemo korištenu bateriju na jedinicu. Ne zaboravite na polaritet: plus je povezan s plusom, a minus je povezan s minusom. Sasvim je jednostavno pronaći gdje se ispušteni objekt "- \ +" nalazi: oni su označeni na kućištu.
Na fotografiji: AA elementi

Spajanjem baterije na izvor napajanja čekamo da se zagrije na pedeset stupnjeva i isključimo napajanje. Zatim očekujemo nekoliko minuta da se grijani objekt ohladi. U suprotnom može eksplodirati. Zatim, dok je AA još uvijek topao, potrebno ga je napuniti na drugačiji način. Sastoji se u sljedećem: napajamo napajanje električnom energijom i isključujemo. Za to vam je potrebno oko 120 sekundi. Zatim stavimo predmet za punjenje u "zamrzivač" na 10 minuta, zatim ga izvadimo i čekamo 2-3 minute da se ugrije. Sve, naplata se vraća kod kuće bez punjača! Možete ga sigurno koristiti za isti računalni miš.

Glavna pravila:

 1. Naplata nije izvediva ako organizirate + i - na drugačiji način. Naprotiv, baterija se još brže troši.
 2. Punjenje predmeta kod kuće dopušteno je 1-2 puta.
 3. Gore opisanom metodom moguće je puniti samo jednostavne alkalne baterije prsta.
 4. Punjenje je izvedivo u bilo kojim uvjetima temperature okoline.

Kako je element AA
Drugi način punjenja je uobičajeni način grijanja. Ali to je prepun posljedica (eksplozije). Na taj način, opet, male alkalne baterije mogu se obnoviti kod kuće.Možete ih puniti i na jednostavniji način - stavite ispražene predmete u vruću vodu, ali ne duže od 20 sekundi, u protivnom su mogući tužni rezultati. Drugi jednostavan način je izravnati ili smanjiti volumen elementa vlastitim rukama. Tako možete puniti razne baterije prsta. Postoji primjer kada je osoba nakon napunjevanja baterija s lijevanim ionom jednostavno izašla i utisnula ga, nakon čega su pokazatelji napunjenosti pokazali sto posto.

Vrati izgubljeni predmet

Također je moguće obnoviti naboj bez punjača: napravimo 2 rupe s čulom u blizini svake šipke ugljena tri četvrtine dubine samog elementa. U njih ulijemo tekućinu i začepimo ih, obasjavajući ih smolom ili plastelinom. Možete dodati ne samo tekućinu, već i osam do deset posto otopine klorovodične kiseline ili dvostrukog octa. Ulijte otopinu nekoliko puta za dovoljnu zasićenost. Ova metoda omogućuje vam da napunite do sedamdeset do osamdeset posto početnog kapaciteta.

Upute za oporavak video Duracell pomoću punjenja telefona

Drugi način punjenja proizvoda: otvorite poklopac elementa nožem. Ako je cink cilindar, jezgra predmeta i ugljični prah neoštećen, uronite predmet u otopinu soli. Njegov omjer je sljedeći: 2 žlice soli u nekoliko čaša tekućine. Zatim kuhajte otopinu s elementom oko deset do petnaest minuta. Zatim se vraćamo na mjesto brtve koja je odgovorna za brtvljenje i prekrivamo ga voskom ili plastelinom.

Alternativna metoda punjenja

U ovom smo vam članku rekli kako puniti baterije kod kuće bez punjača. Predloženi savjeti odnose se samo na baterije prstiju, jer su, za razliku od mališana, ravne (tablete) koje se koriste za lasere i koje se najčešće koriste u svakodnevnom životu. Sada možete pravilno napuniti potrebne elemente, čak i ako nema struje!

Također pročitajte:

Alternativna metoda punjenja

Upute za oporavak video Duracell pomoću punjenja telefona

(33 glasova)
Učitavanje ...

2 komentara

 • Jore

  Zašto prepisivati ​​ove gluposti? Koji nafig 50 stupnjeva? Za normalno punjenje koristim najjednostavniji naboj koji daje asimetrični sinusoid i punjenje do 1,75-1,78 volti po ćeliji. napunite 3-4 puta, do 70% -50% -40% -30%, respektivno. A kakav se naboj može dati elementu 10 minuta pritiskom na njega struju s prekidom (iako relativno velikom) - RIDDLE.

  odgovor
  • nestajati

   Bravo Zhora! Sjećam se ranije da su se baterije punjavale u kasetama, ako ih nisu uklonili kad su radili iz napajanja .. istina je tekla iz ovoga ..

   odgovor

Dodajte komentar