Kako odvrnuti rasprsnu žarulju iz uloška?

Ako se nađete u takvoj situaciji da žarulja pukne i svjetla nestanu po cijelom stanu, nemojte paničariti, možete se brzo promijeniti, glavna stvar je znati kako to ispravno raditi. Na pitanje: "Zašto se to može dogoditi?", Hrpa odgovora: život je istekao. pad naponaloša kvaliteta proizvoda itd. Ako ne znate odvrnuti rasprsnu žarulju iz uloška, ​​tada ćemo vam reći nekoliko jednostavnih rješenja problema: klasična i moderna. Koji ćete odabrati u vašem slučaju, ovisi o vama.

Dakle, najlakše rješenje problema je isključiti liniju rasvjete, nakon čega se uz pomoć kliješta uredno zgrabi i izvije postolje iz preostalog uloška. Općenito, nema ništa komplicirano, a takav događaj neće trebati puno vremena. Jedini nedostatak je velika vjerojatnost oštećenja uloška, ​​ali ako sve napravite pažljivo, neće biti problema.

Kružne kliješta

Odmah skrenite pažnju na činjenicu da ćete obaviti demontažu žarulje kada se svjetlost ugasi, tako da uvijek morate ponijeti svjetiljku sa sobom. Ako je svjetlost nestala, ali pri ruci nema ništa prikladno, pokušajte osvijetliti telefon, ovdje nije potrebna previše kvalitetna rasvjeta!

Postoji još jedna mogućnost da odvrnete žarulju, koja se rasprsnula sama od sebe - uzmite običnu plastičnu bocu, vrat malo otopite upaljačem, a zatim ga umetnite u slomljenu bazu 10-15 sekundi. Jednom kada se rastopljena plastika stvrdne, lagano uvrnite bocu u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Ovakav jednostavan životni hak za električara sigurno neće oštetiti uložak i ne treba puno vremena da se izvuče prasak svjetlosti.Boca s rastopljenim vratom

Postoji mnogo više jednostavnih opcija koje će vam omogućiti da lako odvrnete slomljenu žarulju sa žarnom niti koja se pukne kada je uključena. Na primjer, krumpir, grozd električne trake (ljepljiva strana prema van), suhi sapun, novine itd. Mogu zamijeniti slomljenu tikvicu. Te predmete treba čvrsto umetnuti unutra i lagano uviti u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (ako bilo tko ne zna na koji način okrenuti žarulju).Neobična uporaba krumpira

Vizualni vodiči za vađenje predmeta:

Krompir trik

Koristimo kliješta i novine

Vinska pluta u pomoć

Usput, u većini slučajeva tikvica se slomi pri uklanjanju ljepljivog poklopca koji je zaglavljen u ulošku. Kako bi se u budućnosti moglo bez problema odvrnuti ljepljivi žarulja sa žarnom nitiPrije nego što ga povežete, obrišite bazu jednostavnom olovkom (grafit će spriječiti naknadno vrenje).

Eto, sada znate što učiniti ako žarulja pukne i kako je sami odvrnuti. Kao što vidite, ništa nije teško izdvojiti, glavna stvar je da ne oštetite uložak i budite sigurni da isključite struju u štitniku prije popravka!

Korisno čitanje:

Krompir trik

Koristimo kliješta i novine

Vinska pluta u pomoć

(18 glasova)
Učitavanje ...

Jedan komentar

Dodajte komentar