Kako ukloniti unutarnju svjetlost automobila?

Tema današnjeg članka malo se razlikuje od ostatka materijala. stranica my.electricianexp, Automobil i električar usko su povezani, pa ćemo vam ponekad pružiti najzanimljivije upute za popravak osvjetljenja i ožičenja u automobilu, kao većina ljudi već ima svoj automobil. Danas ćemo razgovarati o tome kako ukloniti unutarnju svjetlost vlastitim rukama.

Razlozi povlačenja

Foto unutarnja rasvjeta u automobilu

Glavni razlozi ovog događaja mogu uključivati ​​sljedeće:

  • zamjena oštećenog difuzora;
  • zamjena žarulje sa snažnijom;
  • provjera kontakta (ako svjetlo ne radi);
  • potpuna zamjena rasvjetnog uređaja.

Da ne biste oštetili integritet nosača, difuzor, unutarnju oblogu ili samu žarulju, potrebno je pažljivo demontirati, o čemu ćemo kasnije govoriti.

Pravilno demontiranje

Ovisno o marki i klasi automobila, uklanjanje svjetla u unutrašnjosti može se izvesti na različite načine. Razlog za to je različit dizajn nosača difuzora. Danas su popularni proizvodi osigurani uz pomoć posebnih zastava i opružnih kopča. U prvom slučaju trebate samo povući prozirni poklopac prema sebi. U drugom - uz pomoć odvijača s tankim minusom, trebate skinuti poklopac na posebno označenim mjestima (istakli smo ih na fotografiji).

Skrećemo vam pažnju na činjenicu da se demontaža mora obavljati s najvećom pažnjom. Da biste uklonili difuzor, nije potrebno puno sile, pa ako se pojavi otpor, to znači da radite nešto pogrešno. Bolje je pregledati sve spojeve, možda se otvor za odvijačem skriva negdje drugdje.

Također treba napomenuti da se ponekad poklopac uklanja sam, a ponekad zajedno s "unutrašnjostima". To ovisi o dizajnerskim značajkama uređaja. Čim uklonite prvu prepreku, pojavit će se nova - žarulja. Ovisno o vrsta kape Žarulje se mogu isključiti na različite načine: ako pritisnete oprugu ili samo odspojite kontakte.

Dalje, morate ukloniti unutarnje svjetlo automobila vlastitim rukama. Obično se pričvršćuje na kućište s nekoliko vijaka (od 2 do 4) ili mehaničkim zasunom. Ovdje morate biti vrlo oprezni, jer je ožičenje baterije iz akumulatora spojeno na kućište. Sve što trebate je isključiti kontakte.

Još jedan važan savjet - označite žice za sebe, jer nakon popravnih radova morate ugraditi unutarnje svjetlo na staro mjesto. Da biste to učinili, možete koristiti električnu vrpcu različitih boja ili marker.

Vizualna video uputa

Pažnja kratka video lekcija u kojoj možete vidjeti sve suptilnosti ovog događaja:

Video upute: kako ukloniti unutarnje svjetlo

To je cijela tehnologija postavljanja i demontaže. Kao što vidite, nema ništa komplicirano, glavno je biti izuzetno pažljiv i precizan. Također preporučujemo da pročitate članak: kako ukloniti reflektor!

Video upute: kako ukloniti unutarnje svjetlo

(4 glasova)
Učitavanje ...

Dodajte komentar