10 najboljih programa za proračun i oblikovanje rasvjete

Prije nego što nastavite s postavljanjem rasvjete, trebate izraditi izgled učvršćenja i odabrati odgovarajuću snagu žarulja. O tome će u budućnosti ovisiti mnogo: počevši od razine osvjetljenja u sobi i završavajući s efikasnošću razvijenog sustava. Kako bismo uštedjeli vrijeme i učinili sve kako treba, posebni programi omogućuju nam izračunavanje i oblikovanje rasvjete. U ovom ćemo vam članku pružiti popis besplatnih softverskih proizvoda koji su danas najbolji, a također imamo i verziju na ruskom jeziku.

Najjednostavniji izračuni osvjetljenja

Prvo ćemo analizirati one programe, zahvaljujući kojima možete brzo izračunati broj učvršćenja po sobi na temelju određene razine osvjetljenja i odabrane snage lampe.

Jedan od najboljih za takve operacije je internetski kalkulator za izračun osvjetljenja tvrtke Lighting Technologies. Sve što trebate je ispuniti obrazac na web mjestu i odabrati odgovarajuću vrstu učvršćenja, nakon čega će se pojaviti gumb "izračunati", kada kliknete na njega, dobit ćete točan rezultat. Stvarno besplatan i jednostavan za korištenje program za izračunavanje rasvjete u stanu, kući ili industrijskim prostorijama. Sučelje je intuitivno, kao što se može vidjeti na slici:

Online kalkulator

Alternativno rješenje je preuzimanje programa „Formula svjetla“, u kojem možete brzo izračunati i osvjetljenje. Funkcije su slične, jedino je što je sučelje malo drugačije, ali to nije toliko važno. U svakom slučaju, obrazac za ispunjavanje izvornih podataka razumljiv je i krajnje jednostavan.

Formula svjetlosti

Ako trebate izračunati snagu žarulja, znajući broj svjetiljki, možete koristiti našu jednostavnu mrežni kalkulator za izračun osvjetljenja prostorije, Tablica u koju se unose vrijednosti također ima jasno sučelje.

Usput, Lighting Calculations Pro V1.1.6 je vrlo funkcionalna Android aplikacija za iste svrhe. Pomoću njega možete izračunati čak i na tabletu. Jedini negativan je zahtjev na engleskom jeziku.

Stvorite složene modele

Ako vas zanimaju složeniji programi za proračun i modeliranje rasvjete, onda preporučujemo korištenje jednog od sljedećeg.

Dialux Neosporni je lider među programima za proračun proračuna rasvjete, kao i dizajn internih i ulična rasvjeta, Ovaj softverski proizvod pogodan je ne samo kućnim električarima, već i profesionalcima na području modeliranja i ugradnje rasvjetnih sustava (uključujući dizajnere interijera). Od glavnih funkcija Dialuxa želim istaknuti:

  1. Proračun umjetne i prirodne svjetlosti.
  2. Dizajn prostorija, vanjski prostori, proizvodni pogoni, ceste, sportski tereni (čak i stadioni) itd.
  3. Uzimajući u obzir mnoge čimbenike koji utječu na izračunski rad (oblik i položaj namještaja, vremenski uvjeti, boja i tekstura unutarnjeg uređenja, geometrija i još mnogo toga).
  4. Na temelju početnih podataka i izbora prikladne rasvjetne opreme izrađuju se razni grafikoni, tablice, 3d modeli, pa čak i videozapisi.
  5. Sposobnost rada s bilo kojim datotekama u .dwg i .dxf formatima.

U isto vrijeme, program Dialux za izračunavanje rasvjete apsolutno je besplatan i rusificiran. Uz to, ima ugrađeni pomoćnik zahvaljujući kojem će biti još lakše razumjeti mogućnosti softverskog proizvoda! Općenito, Dialux se danas smatra najboljim i najčešćim programom za proračun rasvjete i dizajniranje unutarnjih i vanjskih sustava rasvjete.

Predlažemo da se upoznate s Dialux sučeljem i primjerima gotovih projekata:

Preporučujemo i gledanje videozapisa koji jasno pokazuje kako raditi s ovim softverskim proizvodom:

Od preostalih, manje popularnih, ali još uvijek prilično multifunkcionalnih alata, preporučujem sljedeće:

Tako smo osigurali najbolje programe za proračun i dizajn rasvjete. Odaberite odgovarajuću opciju iz našeg TOP-10 i uštedite svoje vrijeme za nešto važnije od računa.

Bilo bi korisno pročitati:

(2 glasova)
Učitavam...

Dodaj komentar