Pravila postavljanja učvršćenja na strop

Prije nego što nastavite ugradnja reflektora i lustere, naravno, potrebno je odabrati raspored za svoje mjesto. U ovom slučaju postoje mnoge nijanse, a ako ih ne želite uzeti u obzir, nepravilni smještaj negativno će se odraziti na unutrašnjost prostorija, na kvalitetu rasvjete, pa čak i na potrošnju energije. Odmah treba napomenuti da za svaku od soba postoje zahtjevi za mjesto lustera i mjesta. Dalje ćemo vam reći kako organizirati učvršćenja na stropu, pružajući nekoliko savjeta, dijagrama i primjera fotografija.

Osnovna pravila za plasman

Dakle, prvo što biste trebali znati o zahtjevima za mjesto rasvjetnih tijela. Da bi svjetlost bila kvalitetna i što učinkovitija, preporučuje se postavljanje proizvoda u skladu sa sljedećim pravilima:

  1. Minimalna udaljenost od ruba zida do reflektora na stropu treba biti 20 cm.
  2. Viseći luster treba strogo usredotočiti na strop. Ako je ovo studio, bolje je smjestiti ga usred određenog područja (dnevnog boravka ili kuhinje), počevši od unutrašnjosti sobe.
  3. U slučaju spuštenih stropova, udaljenost od ugradnih učvršćenja do šava PVC folije treba biti najmanje 15 cm.
  4. Jedno mjesto može osvijetliti ne više od 2 m2 prostorije. Bolje u izračunavanje broja reflektora polazi od činjenice da će jedan proizvod osigurati dovoljnu rasvjetu od 1,5 m2.
  5. Ako odlučite organizirati simetrično postavljanje stropnih rasvjetnih tijela, pripazite da proizvodi budu instalirani što je moguće više na istoj udaljenosti u odnosu jedan na drugog i na zidove.

Što se tiče standarda za postavljanje svjetiljki u odnosu na prozore, pogotovo nitko taj trenutak ne predviđa. U odnosu na prozorske otvore, proizvode možete postavljati kako želite. Glavna stvar je da zona osvjetljenja bude što učinkovitija, tj. svjetlost je padala na bilo koje predmete.

S obzirom na ove preporuke, bit će vam lakše postaviti LED točke na spušteni, spušteni ili čak stropni nosač. Sada razmislite koji su obrasci plasmana proizvoda.

Najbolji sheme plasmana

Danas se pri dizajniranju rasvjete na stropu koriste sljedeće mogućnosti mjesta mjesta i lustera:

Plan rasporeda proizvoda

Pored toga, izgled videa prikazuju se na videu:

Prekrasne ideje za mjesto čvora

Svaki način uređenja reflektora na svoj je način jedinstven i neće biti prikladan za apsolutno svaku sobu. Zato ćemo pružiti foto primjere postavljanja rasvjetnih uređaja za sve prostorije u stanu / kući: kuhinju, spavaću sobu, kupaonicu, dnevni boravak, pa čak i za hodnik. Tijekom pregleda svake pojedine opcije lokacije, također ćemo naznačiti odgovarajućom slikom prema kojoj shemi je bolje organizirati svjetiljke.

Primjeri za foto osvjetljenje

Hodnik

Budući da su hodnici često u stanovima (posebno u Hruščovu) ne baš prikladan raspored - dugi i uski, u obliku slova L ili mali kvadrat, postavljanje svjetiljki na strop u ovoj sobi čisto je individualno. U pravokutnim i dugim hodnicima preporučuje se postavljanje mjesta duž stropa od gipsane ploče u sredini ili simetrično nasuprot jedan drugom. Primjere lokacija proizvoda možete vidjeti na fotografijama i slikama u nastavku:

Kuhinja

U kuhinji se preporučuje da luster postavite iznad stola za blagovanje, a u radni prostor napravite žarulje za osvjetljenje. Najrelevantnije sheme u ovom slučaju su 2, 5, 8 i 9. Obratite pažnju na postavljanje rasvjetnih tijela u cik-cak obrascu. Preporučujemo korištenje ovog rasporeda kako bi se osiguralo da mjesta osvjetljavaju samo najpotrebnije kuhinjske prostore, zaobilazeći ormare, nape, itd.

Dvorana

U dvorani možete postaviti reflektore kako želite - u krug lustera, u kutovima kvadrata, oval u sredini stropa, pa čak i romb. Možete učiniti bez lustera, odabirom mjesta mrlja na stropu oko, što će učiniti prigušenu rasvjetu u dnevnoj sobi. Preporučujemo da obratite posebnu pozornost na shemu br. 5 - ona će biti ugodna za gledanje filmova, kao omogućuje vam razlikovanje sobe u mračnom i osvijetljenom prostoru.

Ako ne znate kako postaviti stropne svjetiljke s lusterom na strop i nemate posebne zahtjeve za postavljanje, savjetujemo vam da se odlučite za shemu 6 koja je žanr klasik dvorane. Također, za čitanje knjiga možete postaviti zid na zid iznad sofe.

Spavaća soba

U spavaćoj sobi svijetla rasvjeta uopće nije potrebna, stoga ovdje možete razmišljati je li luster uopće potreban. U modernim interijerima spavaćih soba sve se češće nalaze ugrađena i nadzemna reflektora koji su postavljeni u krug ili oval. Također se preporučuje raspored mjesta u cik-cak ili postepenom redoslijedu kako bi stropna rasvjeta dala određeni zanos. Za čitanje možete postaviti šalicu preko kreveta, što će biti dovoljno.


djeca

Budući da je vrtić najčešće podijeljen na 2 zone: za studij i spavanje, preporučuje se postavljanje rasvjetnih uređaja prema shemi 9. Da bi se ovo područje učinilo svjetlijim, mogu se postaviti svjetiljke iznad stola i koristiti luster za opće osvjetljenje. Odmor preporuke za osvjetljenje dječje sobe pružili smo u odgovarajućem članku.

Kupaonica

Pa, posljednja od soba je kupaonica. Ovdje sve, opet, ovisi o izgledu. Ako je kupaonica velika, savjetujemo vam da vodootporne mrlje postavite simetrično oko oboda stropa. Da biste osvijetlili lice u kupaonici, ne morate koristiti stropne svjetiljke. Mnogo je bolje i učinkovitije objesiti šonicu preko toaletnog stola. Najljepše mogućnosti za postavljanje točkastih proizvoda u kupaonicu pružili smo u fotogaleriji:

Na videozapisu možete pogledati i dodatne ideje:

Opcije osvjetljenja

To je sve što smo željeli reći o ispravnom smještaju mjesta u spavaćoj sobi, kuhinji, hodniku, kupaonici i hodniku. Nadamo se da sada znate kako postaviti svjetiljke na strop od gips kartona i PVC folije, tako da je lijepo i najvažnije - točno!

Bit će zanimljivo pročitati:

Prekrasne ideje za mjesto čvora

Opcije osvjetljenja

(38 glasova)
Učitavam...

jedan komentar

  • Električar

    Slijedom vaših savjeta organizirano osvjetljenje u dnevnoj sobi. Rezultat je izvrstan.

    Odgovoriti

Dodaj komentar