Kako kazniti susjede zbog krađe struje?

Krađa električne energije prilično je popularna situacija kako u privatnom sektoru, tako i u stambenim zgradama. Problem je što će krađa ionako biti odgovorna za to: ili će računi porasti s nepoštenim susjedima ili će netko biti šokiran u nekoj od situacija. Ako sumnjate na krađu struje, morate se obratiti odgovarajućim tijelima kako biste kaznili trikove, i što je najvažnije - ponekad ispraviti nesigurnu vezu. Dalje ćemo vam reći što učiniti ako susjedi ukradu struju i gdje se obratiti za pomoć u ovom slučaju!

Metode za utvrđivanje krađe

Dakle, ako ste barem malo upućeni u električnu energiju i znate što je ožičenje, prvo se morate pobrinuti da je krađa struje i dalje prisutna. Inače će se problem pokazati drugačijim, na primjer, u samohodnom pištolju vašeg brojila, zbog čega se odnosi sa susjedima mogu nerazumno pogoršati. Shvatite da netko krade struju u stambenoj zgradi ili privatnoj kući na sljedeći način:

 1. Provjerite priključak brojila na mrežu, kao i cjelovitost brtvila. Ako vidite da, primjerice, dodatne žice u stanu idu do brojila, ili ožičenje ide oko brojila, ili su faza i nula obrnute, to znači da susjedi kradu struju. pravi dijagram priključenja jednofaznog brojila do mreže je sljedeći:Jednofazni krug električnog brojila
 2. Provjerite radi li svjetlo kad su prekidači u sklopci isključeni. Ako postoji takva prilika, pokušajte isključiti strojeve i nakon toga provjeriti napon u svim utičnicama, kao i uključiti sva svjetla. Ako se u nekoj sobi upali svjetlo ili se pokaže da ima struje u utičnici, tada dolazi do krađe struje, možda je čak i imate. Činjenica je da su u starim montažnim kućama u susjednim prostorijama ugrađeni otvori između stanova u prolaznoj rupi. Škakljivi susjed mogao bi se priključiti u vašu utičnicu i ukrasti struju koju biste platili. To je to. Stoga, ako mislite da vam cimer krade struju, morate revizija ožičenja: Provjerite sve razvodne kutije i utičnice da ne postoje nepotrebni spojevi.Kroz kapiju
 3. Provjerite stanje radijatora. Vrlo popularan način odmotavanja brojila je uzemljenje kroz cijevi akumulatora. U ovom se slučaju to neće prikazati na očitanjima vašeg električnog brojila, ali pojavit će se ozbiljnija prijetnja - mogućnost strujnog udara. Ako ti strujni udar u kupaonicinajvjerojatnije, odmotavaju struju jedan kat više ili niže. Ako je moguće, provjerite stanje baterija u tim susjedima. Za uzemljenje na usponu potrebno je očistiti boju od nje do metala. Ako nađete takvo mjesto, oni će najvjerojatnije ukrasti struju kroz njega.Također možete upotrijebiti indikatorski odvijač da provjerite postoji li napon na bateriji i provjerite da postoji problem.Uzemljenje fotografije akumulatora za grijanje
 4. U privatnom sektoru često koriste državnu krađu, poput crtice na žicama. Izgleda kao na fotografiji u nastavku, pa neće biti teško utvrditi krađu:Nelegalna veza s web mjestom
 5. Drugi način izračunavanja je isključiti sve električne uređaje u kući iz utičnice, a također isključiti svjetla. Ako će istovremeno brojilo navijati, onda nešto nije u redu i trebate nazvati električara da biste pronašli problem.Broj kilovata

Ovo su sve najjednostavniji načini da otkrijete da vam susjedi kradu struju. Postoji još jedna metoda krađe - spajanje snažnog transformatora, ali samo stručnjaci kradu struju, tako da vjerojatno nećete moći uhvatiti napadača u vrućoj potjeri.

Kamo potražiti pomoć?

Ako uspijete otkriti da je netko uključen u krađu, prvo što preporučujemo je riješiti ovaj problem pomoću razgovora, kao dokazati činjenicu krađe prilično je teško. O istoj vezi s vašom utičnicom može se odlučiti i činjenica da će napadači okriviti prethodne vlasnike stana ili drugog privatnog električara koji je navodno popravljao ožičenje i mogao nešto zabrljati. Međutim, ako nazovete električara i on stvarno otkrije krađu, morate postupiti na sljedeći način:

 1. Napišite izjavu društvu za upravljanje tako da periodično obavlja provjere.
 2. Obratite se prodaji energije.
 3. Po dolasku stručnjaka koji će provjeriti činjenicu krađe, sastaviti akt, kao i fotografirati dokaze u nazočnosti svjedoka i prikupiti od njih potpise (neće naštetiti, iako to ne pomaže uvijek).
 4. Obratite se sudu i tužitelju.

Usput, električari otkrivaju krađu struje ne samo vizualnim pregledom, već i posebnim uređajima, poput "Pretraživanja" ili "Roke".

Što će biti u redu?

To je sve što sam vam želio reći o tome kako otkriti kako susjedi kradu struju i što učiniti u ovom slučaju. Zapamtite da kao rezultat nečijih manipulacija možete postati žrtva strujnog udara ili ćete jednostavno preplatiti, jer krađa na razini zajedničke kuće u stambenoj zgradi povećaće naknadu za zajedničke potrebe kuće. Ukupno, ukradenih 400 kW podijelit ćemo između svih susjeda.

Bilo bi korisno pročitati:

(38 glasova)
Učitavanje ...

6 komentara

 • maksimum

  zabavište

  odgovor
 • Anton

  Sve je vrlo lijepo, ali što je s opcijom krađe struje na drugi način. Primjerice, susjedi odozgo iz nekog su razloga uklonili podove na beton, maksimalna razlučivost, ponekad izbušena, pukotine su išle po stropu i nakon što je luster ponekad počeo svijetliti "valovima", a zatim svjetliji nisam pretukao trag. Nisam čuo takve krađe na Internetu. Da, i sa štednjakom, nije tako jednostavno. jedva furrychat

  odgovor
  • Sergej Šesterikov

   I ja isto imam ovo i nikoga nije briga za to !!!

   odgovor
 • pobjednik

  Pod drugom točkom, nisam ništa razumio, pa, uključio vas je u utičnicu, pa, isključili ste napon, s kojim bi se trebanjem trebala pojaviti svjetla u vašem stanu sa isključenim mašinama? Neka vrsta gluposti, u najboljem slučaju, susjed koji je bio priključen na ovu utičnicu prestat će raditi sa susjedom.

  odgovor
 • Olga

  Ali što ako se susjed kod spajanja električnog kotla pridružio mojoj nuli, a on i ja smo razmotrili struju, samo je on platio svoj, a ja sam platio za njega. Ne želi davati novac za dobro, ali ne znam ima li smisla podnijeti zahtjev sudu. Činjenica neispravne veze je fiksna.

  odgovor
 • catboat

  Dobar dan Imam još jedno pitanje! Brojač je u mom stanu i elektronički je, mogu li ga susjedi spojiti ?! ako ga isključim, naravno da on neće "navijati" ... Ali u posljednje vrijeme ne plaćamo 800r, već 1200, a očitavanja dnevno nisu mala ... (podijelili smo struju na dnevnu i noćnu u brojilo i račune)

  odgovor

Dodajte komentar