Ispravna tehnologija konzerve

Već smo vam rekli kako lemiti žice kod kuće, gdje su se malo zaustavili u ovoj fazi lemljenja, poput kositra golih bakrenih žica. Sada ćemo detaljnije objasniti zašto rezanje žica i kako to ispravno učiniti bez iskustva u radu s lemilicom. Upute ćemo pružiti na sljedeći način - prvo ćemo razgovarati o tome šta je tinning, a zatim ćemo govoriti o svim nijansama ovog postupka.

Zašto je to toliko važno?

Činjenica je da bakar u zraku može oksidirati, što često dovodi do lošeg kontakta žica. U budućnosti se loš kontakt počinje zagrijavati i, kao rezultat, može doći do požara u ožičenju. Da se to spriječi i lemljenje električnih žica Bila je izdržljiva, pouzdana i sigurna, bilo je potrebno kositrati isečene krajeve jezgara uz pomoć olovno-kositrenog lemljenja.Foto lemljenje

Pored toga, kositar se koristi za vrijeme lemljenja, na primjer, kada povezujuća led traka do napajanja. Ako žice LED trake nisu kositane, mjesto za lemljenje će biti nepouzdano i moguće je da će s vremenom ožičenje otpasti.

Korak po korak upute

Da bismo vam pojasnili kako pravilno provoditi žice, pružamo detaljne upute na slikama:

  1. Pripremite pravi alat: oštar nož, pinceta ili kliješta, lemljenje, lem i fluks (u našem slučaju kolofonija).
  2. Uklonite PVC izolaciju iz vodiča. Za to je najbolje koristiti alat za skidanjeali ako nema toga, pomoći će vam nož. Lepite izolacijski sloj 10-20 mm.
  3. Nježno istim nožem odvojite jezgru do metalnog sjaja. Ako žica koju trebate kositriti namotajte sve žice i pažljivo ih obrišite nožem.
  4. Spojite željezo na mrežu i pričekajte da se zagrije. Usput, prije kositra trebate očistiti vrh željeza od krhotina i starog lemljenja. Da biste to učinili, preporučujemo upotrebu datoteke.
  5. Gurnite zagrijani ubod uz vrh žice koju ćete namjestiti.
  6. Dodirnite vrh željeza za kolofoniju, a zatim odmah lemljenje. Radna površina lemilice treba ravnomjerno prekriti kositrom.Jednostavan način za konzerviranje
  7. Dodirnite ubod bakrenom žicom. Lemište treba ravnomjerno rasporediti po bakrenoj jezgri. Za bolju kalaj, preporučujemo da vodnik uzmete s kliještima ili pincetama, a zatim napunite vrh sa svih strana, neovisno kotajući žicom.
  8. Vizualno pogledajte koliko ste dobro uspjeli kidati kabel. Fotografija ispod je primjer dobro odrađenog posla. Ako nije pokrivena sva površina lemljenja, ponovite korake 6 i 7.Savjeti za konzervirane vodiče

Na taj način možete brzo i učinkovito kositriti žice kod kuće. Skrećemo vašu pažnju na činjenicu da konzerviranje tankih žica iz slušalica (ili mikrofona) treba učiniti malo drugačije. Budući da su žice emajlirane (lakirane), najprije morate pažljivo očistiti caklinu oštrim nožem.Nakon toga već je potrebno kalajisanje lemilicom.

Video tutorijali na temu:

Možete kositriti žicu bez kolofona - pomoću posebne kiseline za lemljenje. U ovom slučaju radne površine (vrh i vrh ožičenja) prvo trebate obraditi četkom umočenom u kiselinu, a zatim nanijeti lemljenje. Obje se metode mogu bez straha koristiti za kvalitetu buduće veze. Što se tiče guste žice, lakše ju je ozračiti nego vrlo tanku. Trebat će vam malo kucanja i još manje vremena, glavna stvar - ne zaboravite očistiti površinu vene nožem.

Ovdje, koristeći tako jednostavnu tehnologiju, možete to učiniti sami s lemilicom. Nadamo se da sada znate kako limenu žicu i čemu služi. Ako u nekom trenutku niste razumjeli, preporučujemo vam da pogledate upute za vizualni video ili da postavite pitanje u komentarima!

Obavezno pročitajte:

(10 glasova)
Učitavanje ...

Jedan komentar

Dodajte komentar